4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
LisalehtKäsitöölaneKäsitöölane: Ergonoomilise töönurga tähtsusest

Käsitöölane: Ergonoomilise töönurga tähtsusest

Hästi kujundatud ja otstarbekalt sisustatud käsitöötoas või -nurgakeses tulevad asjad paremini välja ja rõõmu on oluliselt rohkem.
Kuidas aga valida õiget mööblit ja häid tööriistu? Kuidas paigutada asjad ruumis, et töö oleks mugav ja tööetapid loogilises järjekorras ning meister saaks liikuda ja toimetada ergonoomiliselt?

Nende küsimustega on tegeldud kõikidel ajajärkudel ning igal meistril on vastavalt oma tehnika eripäradele välja kujunenud oma eelistused.
Käsitöötoale üldiselt ei ole meie trükisõnas väga tähelepanu pööratud. Elutubade, magamistubade ja ka köökide sisustamisest saame ülevaateid lugeda ka EW-aegsetest ajakirjadest. Soovitatakse uuemaid ja kaunimaid mööbliesemeid. Väga olulisel kohal on ruumide ilu ja moodsus. Saame õpetusi ja skeeme, kuidas meisterdada ise moodsat, aga eestilaadilist mööblit. Samuti leiame soovitusi igapäevaste tegevuste hõlbustamiseks.
Eks igal ajal on tehnoloogia arengu eesmärk olnud tegija töövõtete kergendamine, töö kiirem valmimine ja mugavamad tööasendid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare