18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
SportKes tahtis tähistada jüriööd jooksuga, leidis selleks võimaluse

Kes tahtis tähistada jüriööd jooksuga, leidis selleks võimaluse

Mitmel pool Rapla maakonnas toimusid neljapäeval, 20. aprillil traditsioonilised jüriöö jooksud. Võidu joosti nii Raplas, Märjamaal kui ka Kohilas. Mõnel pool oli tegemist traditsioonilises formaadis teatejooksuga, ent Kohilas prooviti midagi täiesti uut ning saadeti jooksjad rajale alles pärast päikeseloojangut.

Raplas ja Märjamaal võtsid üksteiselt mõõtu võistkonnad, Kohilas oli iga jooksja (või kõndija) väljas iseenda eest. Raplas toimus Jüriöö jooks 26. korda. Eelmisel aastal sai veerand sajandit täis, nüüd mindi uue hooga edasi. Hoog oli tõepoolest suur, sest võistlusest võttis osa tervelt 56 võistkonda, igaühes neist kümme jooksjat. Paari aasta tagune osalusrekord on 58 võistkonda. Traditsiooniliselt anti start Rapla Kesklinna kooli staadionilt ning distants oli jaotatud kümneks vahetuseks. Finiš asus Rapla Vesiroosi kooli esisel väljakul, kuid rada ei kulgenud ühe kooli juurest teise juurde sirgjoones. Et kõik kümme vahetust ära mahutada, tuli sisse teha mitu kõrvalepõiget.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused