18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et aprillis kasutati omaniku nõusolekuta valla 90-aastase elaniku pangakaarti, millega tasuti kaupade eest ja võeti välja sularaha. Tekitatud rahaline kahju on üle 2500 euro.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Lõkkest alguse saanud kulupõlengud
18. aprillil kell 12.14 sõitsid päästjad Kohila valda Hageri aleviku Kohila teele, kus lõkkest oli süttinud kulu. Päästjad kustutasid põlengu 300 liitri veega ning selgitasid inimesele ohutu tuletegemise reegleid.
18. aprillil kell 15.20 käisid päästjad Kohila vallas Angerja külas kustutamas umbes ühehektarilist kulupõlengut, milleks kulus 2000 liitrit vett. Selgus, et inimesed olid enne plekist tünnis oksi põletanud, kuid tuulega lendasid sädemed laiali ja süütasid kulu. Päästjad selgitasid, et tuld tohib teha vaid tuulevaikse ilmaga ning oluline on veenduda, et ümbruses ei ole kergesti süttivaid materjale ega hooneid.
23. aprillil kell 16.19 käisid päästjad Märjamaa vallas Kohatu külas, kus põles pool hektarit kuiva heina ja metsaalust. Päästjad kustutasid põlengu kell 17.03. Tulekahju sai alguse liiga suurest lõkkest, kust tugeva tuule tõttu lennanud sädemed süütasidki kulu. Pererahvas püüdis küll enne päästjate saabumist tulekahjule aiavoolikuga ise piiri panna, kuid sellest ei piisanud.

Põles metsaalune
22. aprillil kell 14.27 teatati kulupõlengust Märjamaa vallas Koluta külas. Päästjate saabudes põles umbes üks hektar metsaalust ning tuld oli võtnud ka kuusenoorendik. Päästjad said tulele piiri kell 15.41 ning otsisid seejärel veel väiksemaid tulekoldeid. Tulekahju kustutati lõplikult kell 18.37. Kokku põles umbes kaks hektarit maastikku. Kustutustöödega tegelesid Märjamaa, Rapla ja Risti päästjad, lisaks tavapärasele tehnikale toimetasid sündmuskohal ka ATV-d.

Põleng võis alguse saada süütamisest
23. aprillil kell 10.24 teatati kulupõlengust Kehtna vallas Keava alevikus raudteeülesõidu juures. Päästjate kohale saabudes põles kuiv hein, mida inimesed püüdsid kustutada. Kuna põleng oli raudteel ka liiprite vahel, teatati põlengust Edelaraudteele. Kell 11.12 oli põleng kustutatud, selleks kulus 1000 liitrit vett. Põleng võis alguse saada süütamisest.

Kulupõleng Rapla linnas
23. aprillil kell 14.36 teatati kulupõlengust Rapla linnas Uuel tänaval. Päästjad kustutasid tulekahju kell 15.37.

Vanainimene vajas abi
24. aprillil kell 13.39 kutsuti päästjad Märjamaa alevisse Pärna põiku, kus vanainimene oli oma toas kukkunud ning lähisugulane ei pääsenud teda abistama, sest uks oli seestpoolt lukus. Päästjad avasid ukse ning kannatanu aidati kiirabiautosse.

Lääne päästekeskus

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused