21.6 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
UudisedPuhkpilliorkester avas baroki ja roki maailma

Puhkpilliorkester avas baroki ja roki maailma

Kevadisel laupäeva pärastlõunal pakkus Raplamaa noorte puhkpilliorkester kõigile huvilistele tõelist kontserdielamust. 24. sünnipäeva puhul kõlasid Rapla kultuurikeskuses muusikapalad barokist rokini.

Publiku ette astus 27 pillimeest, keda juhtisid kaks dirigenti: Tõnu Soosõrv ja Silver Niinemets. Nagu ühes korralikus orkestris ikka, olid ka Raplas esindatud mitmesugused instrumendid alates flöötidest, lõpetades trummidega. Kontsertkava oli üles ehitatud kronoloogiliselt, kus vanematelt paladelt liiguti tänapäeva. Osa etteasteid esitati popuriina.
Kevadkontserdi avas Johann Pachelbeli „Kaanon“, millele järgnesid J. S. Bachi „Aaria“ ja W. A. Mozarti „Preestrite marss“ ooperist „Võluflööt“. Raplamaa noore muusiku konkursil väärika koha saavutanud Caspar Kiis esitas nüüd saksofonil soolona

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare