2.2 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportRapla alistas Pärnu ja tõi seeria otsustava mängu Sadolin spordihoonesse

Rapla alistas Pärnu ja tõi seeria otsustava mängu Sadolin spordihoonesse

Avis Utilitas Rapla tuli keerulisest seisust välja ning alistas teisipäeva, 25. aprilli õhtul võõrsil Pärnu Sadama 75:58. Enne seda oli Rapla selg vastu seina – kaotus oleks tähendanud hooaja lõppu. Ilus võit aga tähendab seda, et veerandfinaalseeria on nüüd 2:2 viigis ning edasipääseja selgub reedel, 28. aprillil Sadolin spordihoones.

Avis Utilitas Rapla tugevuseks seeria neljandas mängus oli tugev kaitse. Kui varasemates mängudes domineeris kohtumist Pärnu siis seekord oli täpselt vastupidi. Rapla võttis juba esimesel veerandajal sisse eduseisu, mida ülejäänud kohtumise vältel käest ei antud.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Isaiah Hart, Mihkel Kirves, Robert Valge, Saimon Sutt, Matthew McCarthy
Avis Utilitas Rapla: Rait-Riivo Laane, Markus Ruubel, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits

Kõnekas oli see, et algviisikus saatis Rapla peatreener Arnel Dedic väljakule Markus Ruubeli ning jättis pingile senise suurima skooritehija Tyler Cheese-i. Mäng algas võrdselt ning mõlemalt poolelt ettevaatlikult. Viie minutilise mängu järel oli seis 7:7 viigis. Punktid olid mõlemal poolel visad tulema. Veerandaja keskel tuli platsile ka Tyler Cheese. Hea meel oli näha, et erinevalt eelmisest kolmest mängust sai alguses paremini minema Rapla. Esimese veerandaja järel oli Rapla eduseis 16:13.

Ettevaatlik ja otsiv mäng jätkus ka peale lühikest pausi. Üle pika aja läks Pärnu uuesti mängu juhtima seisul 20:19, kui kaks vabaviset tabas Isaiah Hart. Pikalt see edu siiski ei püsinud, sest järgmisel rünnakul tabas Kendall Stephens kaugviske. Kaitses seisis Rapla tunduvalt kindlamalt kui varasemates mängudes ja see väljendus ka skooris. Kui teisest veerandajast oli mängitud 7 minutit oli Pärnu visanud kõigest 24 punkti. Esimese poolaja võitis Avis Utilitas Rapla 37:31. Vahetult enne lõpusireeni tabas Markus Ruubel kaks vabaviset.

Rapla ülesanne oli kolmandal veerandajal eduseisu kaitsta ja võimalusel kasvatada. Teise poolaja algus kulges rabedalt ent Rapla suutis eduseisus püsida. Kõnekas võrdlus on see, et kui seeria kolmandas mängus viskas Pärnu esimese veerandajaga 33 punkti, siis nüüd teeniti 34 punkti täis alles kolmanda veerandaja keskel. Rapla mängus oli tunda teist hingamist kui seni oleme näinud. Eks eduseisus püsimine olegi meeldivam kui pidevalt tagaajaja rollis olla. Kümne peale kärises Rapla eduseis kui Tormi Niits tabas vabaviske – 46:36. Kolmanda veerandaja järel oli külalismeeskond juhtimas 53:45. Valus oli see, et viimastel sekunditel tabas Robert Valge Pärnu kontosse kolmepunktiviske.

Seisul 49:53 tuli Pärnu Raplast nelja punkti kaugusele. Viimasest veerandajast oli siis mängitud pisut üle kolme minuti. Rapla hoidis initsiatiivi enda käes, kuid selge oli, et mängu lõpp kisub tuliseks. Ilus oli see, et peale seda tabas Rait-Riivo Laane kolmese venitades vahe taas 7 punkti peale 56:49. Järgnevatel rünnakutel saatsid tabavad kaugvisked teele ka Tyler Cheese ja Sven Kaldre ning siis hakkas mäng vaikselt võidusadamasse tüürima. Seis oli siis 64:53 Rapla kasuks ja mängida jäi neli minutit.

Viimastel minutitel tõmbas Rapla mängutempo alla. Iga sekund tiksus külalismeeskonna võidu suunas ning näha oli, et Pärnul on raske. Seisul 72:56 oli täiesti selge, et Rapla on võitnud. Lõpusireenini jäi siis veel 1:30 ning sealt edasi enam suuri muudatusi ei tulnud. Avis Utilitas Rapla võitis 75:58.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rapla mängujuht Rait-Riivo Laane, et meeskonnal oli selg vastu seina ja Pärnusse tuldi võitlema. “Leidsime skautingus ühe pisiasja, mille ringi tegime ja see tõi meile ilusti edu. Varasemalt oli see kahe silma vahele jäänud. Täna tegi meeskond ilusa esituse ja me tegime need asjad ära mida tegema pidime. Me lihtsalt pidime kaitses ise hästi alustama, sest eelnevates mängudes oli hästi alustanud Pärnu. Täna pidime ise tublid olema,” rääkis Laane.

Kiire pilk statistikasse ütleb, et Rapla resultatiivseim oli pingilt alustanud Tyler Cheese, kes tõi 18 punkti. Kompromissitu võitleja Sven Kaldre lisas 12 ja Obrad Tomic 10 punkti. Kaotajate poolelt oli resultatiivseim mees taaskord Mihkel Kirves 15 punktiga.

Nagu öeldud, siis veerandfinaalseeria Rapla ja Pärnu vahel on nüüd 2:2 viigis. Edasipääseja otsustab eesootav mäng Raplas Sadolin spordihoones, mis peetakse reedel, 28. aprillil. Pall pannakse mängu kell 19:00.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare