17.2 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
UudisedSüstiku juubelikonverents keskendus kohalikele traditsioonidele

Süstiku juubelikonverents keskendus kohalikele traditsioonidele

Pärandkultuur on elujõuline, kui traditsioonilised oskused ja teadmised on järgnevatele põlvedele vajalikud, neid kasutatakse, neist räägitakse ja nende üle ollakse uhke.

Rapla Käsitöö- ja Kunstiselts Süstik tähistab selle aasta septembris oma 20. tegevusaasta täitumist. Alates sellest ajast, mil Süstikul täitus 10. tegevusaasta, on iga viie aasta järel korraldatud konverents. Seekordne, 20. aprillil Rapla kultuurikeskuses toimunud kolmas konverents kandis nime “Paikkond – kohapärimus”. Konverentsi peakorraldaja oli Ivi Sark.

Päeva juhtinud Valter Uusberg tõi välja, et linnastumisega kaasneb inimeste jaoks kolm probleemi: üksindus, ärevus ja tähendusetuse tunne. Sellele võib lisada piirkondlike eripärade kadumise ja üheülbastumise. Sellele vastandub kindla kohaga (sh kommete, traditsioonide, mälestuste ja maastikuga) seotus. Kohaga seotud inimesed on õnnelikumad, viitas Uusberg psühholoog Mati Heidmetsale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare