18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
UudisedTolmavad tänavad võivad tervist kahjustada

Tolmavad tänavad võivad tervist kahjustada

Keskkonnaministeerium hoiatas linnatänavatel liikujaid tolmu eest, mis kevadiste teehooldustöödega õhku paiskub. Linnatänavatel kevadel keerlev tolm võib tervist kahjustada.

Ministeerium tõi välja, et tänavaid puhastatakse pahatihti nii, et keerutatakse vaid tolmu ühest kohast teise. Kui tänavaid enne puhastamist eelnevalt ei niisutata või kui tolmu kokku ei koguta, pääseb lendu miljoneid peeneid osakesi koos ohtlike haigusetekitajatega.
Keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna nõuniku Reet Pruuli sõnul on tolmus sisalduvad peened ja eriti peened osakesed tervisele ohtlikud, kuna õhus lenneldes seovad nad endaga saasteaineid, õietolmu ja erinevaid mikroorganisme. „Peente osakeste

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused