-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedHooaeg lõppenud. Avis Utilitas Rapla kaotas Pärnu Sadamale kolmandat korda

Hooaeg lõppenud. Avis Utilitas Rapla kaotas Pärnu Sadamale kolmandat korda

Avis Utilitas Rapla hooaeg jõudis reede, 28. aprilli õhtul lõpule. Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias kaotati koduväljakul Pärnu Sadamale 78:65. See oli selles seerias Pärnu kolmas võit ning seega pääsesid poolfinaali just nemad. Reede õhtust mängu domineeris Pärnu algusest lõpuni. Ka Raplal olid oma eredad hetked, kuid viigini nad kordagi ei jõudnud.

Veerandfinaalseeria Rapla ja Pärnu vahel oli igati võitluslik, kuid kahjuks tuli lõpuks tunnistada Pärnu paremust. Rapla suutis vastased üle mängida ainult seeria neljandas mängus. Just sealt teenitud positiivse emotsiooniga tuldi peale ka reedesele mängule, kuid võiduks seda realiseerida ei õnnestunud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Rait-Riivo Laane, Markus Ruubel, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Pärnu Sadam: Isaiah Hart, Mihkel Kirves, Robert Valge, Saimon Sutt, Matthew McCarthy

Mängu alguses näitas Rapla kohe ohumärki. Ainuüksi esimese minutiga tehti kolm pallikaotust. Viie minutilise mängu järel oli Pärnu Sadam eduseisus 11:3. Ainsa Rapla korvi oli toonud Kendall Stephens kaugviskest. Sealt edasi tegid ka teised Rapla mängijad skoori, aga Pärnut ikkagi kinni püüda ei suudetud. Pärnu võitis esimese veerandaja 21:14.

Mäng kulges Pärnu eduseisus ka teisel veerandajal. Olulistel hetkedel tabas Sven Kaldre kaks kaugviset, kuid resultatiivne oli samal ajal ka külalismeeskond. Kui võrrelda mängu kulgu seeria varasemate mängudega, siis pigem oli see sarnane kõige esimese mänguga, kus Pärnu samuti esimest poolaega Sadolin spordihoones domineeris. Esimese poolaja lõpuks oli Pärnu eduseisus 42:28.

Kolmas veerandaeg algas sama raskelt nagu teine lõppes. Mihkel Kirves ja Isaiah Hart teenisid mõlemad väga kergeid korve. Nelja minutiga oli Pärnu edu kasvanud juba 20-punktiliseks 51:31. Rapla mäng oli sel hetkel täiesti lagunenud. Raske oli näha kuidas sellise seisu pealt tagasi tulla. Väike lootuskiir oli Rapla jaoks see, et Saimon Suttil ja Mihkel Kirvesel oli kolmanda veerandaja keskpaigaks neli isiklikku viga. Ka Isaiah Hart teenis veerandaja lõpus neljanda vea.

Enne otsustavat kümmet minutit oli Pärnu juhtima 58:48. Positiivne moment oli see, et veel lõpusekundil tabas Tyler Cheese kolmepunktiviske, mis pani elama nii publiku tribüünidel kui terve Rapla meeskonna.

Kaitses mängis Rapla jõuliselt ning see andis energiat ka rünnakul. Kui ühel hetkel juhtis Pärnu 21 punktiga, siis neljanda veerandaja alguses vähenes see alla kümne. Minimaalselt oli see 8 punkti, aga enam lähemale Rapla tulla ei suutnud. Kolm ja pool minutit enne lõppu teenis viienda isikliku vea Obrad Tomic ning lisaks saatsid kohtunikud ta saalist minema. Sellest olukorrast enam Rapla tagasi tulla ei suutnud. Pärnu võitis mängu 78:65 ning terve seeria 3:2. Avis Utilitas Rapla hooaeg on sellega lõppenud.

Mängujärgses intervjuus ütles Avis Utilitas Rapla kapten Sven Kaldre, et see oli vastupidine mäng eelmisele kohtumisele Pärnus. “Me jäime neljas mängus alguses kaotusseisu. See, et me seeria esimese mängu võitsime oli kerge ime. Keeruline on praegu midagi öelda või põhjapanevaid järeldusi teha. Mõru maik jääb siit suhu,” sõnas Kaldre. Ta lisas: “Väga kahju, et me ei suutnud end heal tasemel hoida. Meil käisid tõusud ja mõõnad, aga mõõnasid oli rohkem.”

Pärnu Sadama peatreener Gert Kullamäe tänas intervjuus saali kogunenud publikut. “Raplas on alati suuri mänge äge mängida. Olgem ausad, meil on raske hooaeg olnud. Me ei tahtnud veel suvepuhkusele minna ja sellega ma poisse motiveerisin. Me oleme võitlev meeskond ja siit seeriast me võitlesime võidu välja,” rääkis Kullamäe.

Võitjate poolelt oli resultatiivseim mängija Matthew McCarthy 22 punktiga. Mihkel Kirves lisas 15 ja Isaiah Hart 12 silma. Rapla resultatiivseim oli Sven Kaldre 14 punktiga. Tormi Niits toetas omasid 13 punktiga.

Pärnu Sadama vastane poolfinaalis on Tartu Ülikool Maks & Moorits.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare