17.2 C
Rapla
Kolmapäev, 7 juuni 2023
PersoonKontsertmeister Aleksei Lõgun seab esikohale õpilase

Kontsertmeister Aleksei Lõgun seab esikohale õpilase

Kontsertmeister Aleksei Lõgun (37) toetab Rapla muusikakooli noori kasvandikke klaveril. „Kui nad võidavad konkurssidel esimesi, teisi kohti, siis olen ka uhke, et olen selles osalenud,” ütleb ta.

Aleksei on klaverit mänginud juba väikesest peale. „Mu ema käis muusikakoolis, siis mu vanem õde ja mina läksin tema järgi klaverit mängima,” räägib ta. Ta tunnistab, et tegelikult hakkas klaver talle alles muusikakooli lõpus meeldima. Meeldimine oli aga nii suur, et Aleksei ongi oma elu muusikaga sidunud. Tõuke selleks andsid ka head tulemused konkurssidel. Ta lõpetas 2005. aastal Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli klaveri erialal.
„Mul vedas õpetajaga, minu õpetaja Otsa koolis oli Lembit Orgse,” meenutab Aleksei. „Ta vaatas igat õpilast individuaalselt,” kiidab Aleksei.
Seejärel lõpetas Aleksei Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppes klaveri erialal taas Lembit Orgse juures. Magistriõppesse läks ta saateklassi erialal ja lõpetas professor Helin Kapteni juures aastal 2014. „Saateklassi eriala just ilmus sel ajal, kui ma valisin, kuhu minna magistriõppesse. Ja Helin Kapten soovitas seda, sest nägi, et mul läheb noodist lugemine hästi. Olin esimene selle eriala lõpetaja,” räägib Aleksei.
Praegu aitab ta ise Rapla muusikakooli õpilastel sarnast sammu astuda, kui käib nendega kaasas Tallinna muusika- ja balletikooli ehk MUBA sisseastumiskatsetel. Nädalake enne

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused