18.8 C
Rapla
Teisipäev, 6 juuni 2023
PersoonAivar Maisväli avas Kodilas uue aiandi

Aivar Maisväli avas Kodilas uue aiandi

Kell on pool neli hommikul, kui Aivar Maisväli äratuskell ta üles ajab. Kõigest 20 minutit hiljem tõmbab ta kinni autoukse, käivitab mootori ja alustab sõitu Pärnu poole, kaasas rikkalik valik suvelillesid.

Lisaks kõikvõimalikes toonides suvelilledele on Aivaril kaasas ka mõned ilupõõsad ja roosid. Üheksast algav Pärnu kevadlaat kestab õhtul kella seitsmeni välja. Selliseid intensiivseid laadapäevasid on Aivari graafikus sel kuul lausa seitse. Samas ütleb ta, et ei käiks laatadel, kui ta seda ei naudiks.
Päevad on kahtlemata väsitavad, aga aiandit pidades tuleb sellega arvestada, et kevadine müügiperiood on lühike. Seda eriti just tänavu, sest soojad ilmad on end kaua oodata lasknud. Sisuliselt tuleb kuude viisi poputatud taimekesed maha müüa kahe nädalaga.

Äratundmisrõõm tekkis viie minutiga
Aivar kolis oma pojaga Kodilasse kaks aastat tagasi. Tal ei ole Raplamaaga mingeid varasemaid seoseid, tema juured ulatuvad hoopis Jõgevamaa ja Põltsamaa mulda. „Olin Raplast Varbolasse mõned korrad sõitnud, aga see oli kogu mu teadmine,” jutustab Aivar.
Elu kulges lihtsalt nii, et mõned aastad tagasi oli ta uue elukoha otsingul. Võimalike kodudega tutvus ta mitmes paigas, kuni sõitis ühel päeval Kodilas oma tänase kodu õuele. „Tulime vaatama pojaga. Viis minutit ja vaatasime üksteisele otsa, et see ongi see, mida me otsisime. Tekkis äratundmisrõõm, kuigi siin on kõvasti tööd teha,” räägib ta. Ta ütleb siiralt, et ei ole sellest ajast saati veel päevagi oma otsust kahetsenud.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
19/05/2023 09:26

Tere tulemast meite kanti ja palju edu ja jõudu oma püüdlustes!

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused