7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
9. mai õhtul sai politsei teate, et mees lõi kodus tüli käigus oma 50-aastast sugulast.

Märjamaa vald
14. mail veidi pärast südaööd sai politsei teate, et 51-aastane mees vägivallatses hoovis oma 36-aastase elukaaslase kallal, kes sai viga.

Rapla vald
8. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 40-aastane mees soovis mai alguses osta internetiportaalis müüdavat traktorit ning leppis müüjaga kokku traktori transpordi. Mees kandis müüja pangaarvele ettemaksuna 800 eurot, kuid soovitud traktor ostjani ei jõudnud. Samuti pole ta saanud ettemaksu tagasi ega müüjaga kontakti.
9. mail lõuna paiku sai politsei teate, et mees lõi 40-aastast meest, kes sai viga.
10. mail sai politsei teate, et Juuru alevikus on hoovist kadunud sõiduk Volkswagen. Sõiduk leiti hiljem Kaiu-Vahastu teelt kahjustatuna. Juhtumi täpsemad asjaolud ja tekitatud kahju on täpsustamisel.
14. mail sai politsei teate, et 39-aastane joobes mees lõi kortermajas oma naabrimeest. Politsei pidas 39-aastase mehe kuriteos kahtlustavana kinni.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Veoauto sõitis teelt välja
9. mail sai häirekeskus teate, et Kehtna vallas Linnaaluste külas oli veok kraavi sõitnud, autojuht oli sõidukist ise välja saanud. Päästjad eemaldasid veokil süttimisohu, katsid teele valgunud vedelikud absorbendiga ning puhastasid tee. Veok oli teest eemal, seega teisi liiklejaid ei ohustanud. Kiirabi vaatas kannatanu kohapeal üle.

Kulupõlengud
10. mail kutsuti päästjad Märjamaa valda Valgu-Vanamõisa külla, kus lõkkest oli kulu põlema läinud. Valgu vabatahtlike saabudes olid kohalikud suutnud kulupõlengu juba kustutada. Päästjad loputasid lõkkekoha veel kord üle.
13. mail teatati kulupõlengust Märjamaa vallas Maidla külas. Päästjate saabudes oli omanik kulupõlengu juba oma jõududega suutnud kustutada. Risti päästjad kastid ümbritseva maapinna ja veel hõõguva lõkke veega üle. Selgus, et umbes 50-ruutmeetrine põleng oli alguse saanud järelevalveta jäetud lõkkest. Tuleaseme juures oli küll survestatud aiavoolik, kuid ümbritsev maapind oli puhastamata.
14. mail kutsuti päästjad Märjamaa valda Sipa külla kulupõlengule. Päästjate saabudes põles jõe ääres kuivanud pilliroog ning süttinud oli ka mõni põõsas. Päästjad kustutasid umbes 50-ruutmeetrise põlenguala lehepuhuri ja veega.
15. mail käisid päästjad kustutamas umbes 30-ruutmeetrist kulupõlengut, milleks kulus 100 liitrit vett.

Liiklusõnnetus Aespas
10. mail teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Kohila vallas Aespa alevikus Optimisti tänaval, kus kokku olid põrganud kaks sõiduautot. Päästjad eemaldasid sõidukitel süttimise vältimiseks akuklemmid ning puhastasid tee. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Põlev ekskavaator ohustas maastikku
13. mail kutsuti päästjad Kehtna valda Lau külla, kus turbatootmisalal oli süttinud ekskavaator, mis ohustas nüüd maastikku. Päästjad kustutasid turbaauna kõrval seisva leekides masina, mille töölised ise sündmuskohalt teisaldasid.

Ülekütmisest süttis maja
14. mail teatati häirekeskusele, et Rapla vallas Purila külas põleb kahekordne puitmaja. Päästjate saabumise ajaks olid inimesed hoonest välja saanud. Suitsusukelduslüli tuvastas, et põleng oli kuskil korstnajala juures, seega asuti kohe katusekonstruktsioone avama, et tulekoldele paremini ligi pääseda. Selgus, et põles hoone vahelagi ning tulekahju tekkepõhjuseks oli ülekütmine, mille tagajärjel süttisid puitkonstruktsioonid, mis olid kamina külge kinnituvale metallkorstnale liiga lähedal. Õnneks märkas üks hoones viibinu tulekahju ning äratas seejärel oma sõbrad. Hoone mõõtmetega 13×8 meetrit sai kergeid tule-, suitsu- ja veekahjustusi. Ruumides puudusid töökorras suitsuandurid.

Lõkkest süttisid kulu ja haagis
15. mail sai häirekeskus teate, et Kehtna vallas Lalli külas põleb soojak ning tuld on võtnud ka rabamaastik. Päästjate saabudes põles haagis, mille taga oli auto. Põleng lokaliseeriti ning jätkusid järelkustutustööd kuni tulekahju lõpliku kustutamiseni. Sündmuskohal toimetasid Järvakandi, Rapla, Türi kutselised ja Kehtna vabatahtlikud päästjad. Selgus, et inimene oli hommikul teinud lõket, kuid jätnud selle järelevalveta. Lõkkest süttisid kulu ja hekk, mida mööda levis tuli soojaku alla ning süütaski selle.

Lääne päästekeskus

Liiklusõnnetuses hukkus sõiduauto juht

11. mail kella üheksa ajal õhtul toimus raske liiklusõnnetus Märjamaa vallas Käbikülas Tallinna-Pärnu-Ikla mnt 45. kilomeetril. 41-aastane naine juhtis sõiduautot Cadillac ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku veoautoga MAN, mida juhtis 42-aastane mees. Õnnetuse tõttu paiskusid mõlemad sõidukid kraavi. Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et sõiduauto juht suri meedikute pingutusele vaatamata sündmuskohal. Veokit juhtinud 42-aastane mees pääses kergemate vigastustega. Veoki juht oli kaine, sõiduauto juhi kainus selgub lahangul.
Kuna veoauto haagis oli tee peal ning pannud kinni ühe sõidusuuna, sulgesid päästjad sündmuskohal kogu liikluse ning politsei suunas selle ümber. Avariilistel sõidukitel eemaldati süttimisoht ning lõpuks puhastati maantee autotükkidest ja muust sodist.
Liiklusõnnetuse kõik täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Raplamaa Sõnumid

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare