9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla keskkooli endine õpetaja pälvis Saksamaa kõrge tunnustuse

Rapla keskkooli endine õpetaja pälvis Saksamaa kõrge tunnustuse

Rapla keskkooli endine õpetaja Maaja Silm pälvis Saksamaa Liitvabariigi teeneteristi (saksa keeles Bundesverdienstkreuz). Silm töötas Rapla keskkoolis saksa keele õpetajana aastatel 1972 kuni 1977. Saksamaa kõrge tunnustuse pälvis ta selle eest, et on Eesti ja Saksamaa heade suhete nimel eluaeg tööd teinud.
Ta on olnud Eesti Baltisaksa Kultuuri Seltsi, Tallinna Goethe Instituudi ja Tallinna Saksa Kultuuriseltsi asutajaliige ning töötanud aastakümneid turismivaldkonnas.
Saksamaa kõrge tunnustuse sai Maaja Silm kätte neljapäeval, 11. mail toimunud pidulikul tseremoonial Tallinnas. Teeneteristi andis talle üle Saksamaa suursaadik Tallinnas Anette Klein, tehes seda liitvabariigi presidendi Frank-Walter Steinmeieri nimel. „Proua Maaja Silm on aastakümneid teinud erakordseid tegusid ning suurt tööd Saksa–Eesti suhete süvendamisel,“ sõnas Klein pidulikul tseremoonial, mis leidis aset tema Toompea residentsis.
Seal olid kohal Maaja Silma lähimad kolleegid läbi aastate, kes kirjeldasid Maajat kui võrgustike ja sildade ehitajat – kui kedagi, kes töötab küll vaikselt tagaplaanil, ent ilma temata ei toimuks midagi. Kui Maaja Silm töötas Rapla keskkoolis, oli teiste seas tema õpilaseks ka Tiina Veerde, kauaaegne Rapla Vesiroosi kooli saksa keele õpetaja. Tema õpilane oli omakorda Helen Aedla, kes on tänane Tallinna Goethe Instituudi keeleosakonna juhataja. Samuti oli Veerde õpilane tänane Rapla gümnaasiumi saksa keele õpetaja Grete Elbrecht. Niisiis võib öelda, et Maaja Silma töö järjepidevus kestab tänase päevani.
Saksamaa Liitvabariigi teeneteorden Bundesverdienstkreuz asutati 1951. aastal. See on ainuke teenetemärk, mida antakse kõigis tegevusvaldkondades. Tegemist on Saksamaa suurima tunnustusega, mille pälvivad nii Saksa riigi kui ka välisriikide kodanikud üldhüvanguliste teenete eest. Eestis on nimetatud ordeni pälvinud inimesed, kes on oma töö ja tegevusega kahe riigi vahelistesse headesse suhetesse suure panuse andnud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare