18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
UudisedTervisepäev Vesiroosi koolis testis õpilaste teadmisi

Tervisepäev Vesiroosi koolis testis õpilaste teadmisi

Tervisepäeval panid 5. klasside õpilased proovile oma teadmised inimeseõpetusest, aga ka elust üldiselt.

Päeva märksõnad olid enda ja teiste ohutus ennetuse kaudu, valmisolek olukordi lahendada ja oskus abi kutsuda. Tervisepäeva tegevused viidi läbi õues ning võistlejad liikusid erinevate punktide vahel. Erilist rõhku pandi ka sellele, et võistlejad punktidesse õigel ajal jõuaksid. „Töötubade juhid hindasid lisaks teadmistele ka meeskondade koostöisust,” ütles tervisepäeva korraldaja ja Vesiroosi kooli õpetaja Pilvi Pregel.
Tervisepäev toimus tänavu 12. korda. Seekord oli korraldamise ülesanne Rapla Vesiroosi koolil. Möödunud neljapäeval kogunes tervisepäevale 56 last maakonna 14 koolist.
Päeva aitasid läbi viia politseinikud, päästjad, naiskodukaitse, Eesti Punase Risti Raplamaa selts, keskkonnahariduse spetsialist ja Rapla Vesiroosi kooli tugiõpilased. „Tugiõpilased said esmakordselt nii töötoa juhtimise kui ka tervisepäeva läbiviimise kogemuse,” rääkis Pregel.
Iga kool sai panna välja kuni neli õpilast. „Võistlus ei toimu aga mitte koolide vahel, vaid õpilased jagunevad erinevatesse võistkondadesse,” selgitas Pregel.
Ta lisas, et tervisepäev on Raplamaa inimeseõpetuse ainesektsiooni traditsiooniline üritus ja seda peetakse väga oluliseks. „Traditsioon sai alguse aastaid tagasi, kui käisime Läänemaal külas nende sarnasel õppepäeval,” ütles Pilvi Pregel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused