21.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 juuli 2024
Uudised10 käsku kui liikluseeskiri eluks

10 käsku kui liikluseeskiri eluks

Kurmet Holm, Kaie Kensap

Lääne-Harju praostkonna lastepäeval osales ligi 60 pühapäevakoolide õpilast ja õpetajat. Päeva läbiv teema oli kümme käsku.
Pühapäeval, 21. mail Järvakandis toimunud lastepäev algas tutvumismängudega Järvakandi kiriku õuel, millele järgnes avapalve kirikus ning lastepäeva laulude kordamine. Siis jaguneti meeskondadesse ning esimene ülesanne oli lahendada piibliteemaline sõnarägastik. Tuli välja, et sõnarägastik pani nuputama ka täiskasvanud. Esimese ülesande eduka lahendamise järel sai alustada järgmise ülesandega, milleks oli seiklusmäng, kus pidi kaardi järgi üles leidma kiriku kõrval olevasse parki peidetud küsimused ning nendele vastused leidma.
Pärast lõunasööki järgnes klaasimuuseumi külastus, kus räägiti, miks on Järvakandi klaasipealinn ning millest klaasi tehakse. Lisaks näidati erinevaid kujundeid, mida on võimalik klaasist teha, ning soovi korral sai omale ka suveniiri soetada. Seejärel ootas ees jumalateenistus, millele eelnes arutelu päeva jooksul läbitud ülesannete lahendamise kohta. Jumalateenistuse käigus esitasid lapsed koos kohaliku kogudusega oma laule. Lääne-Harju praost Jüri Vallsalu rääkis oma kõnes, kuidas 10 käsku on kui liikluseeskirjad. Neid järgides on lihtsalt kõigil parem ja turvalisem.
Pärast teenistust söödi veel üheskoos kooki ja kringlit ning siis asuti koduteele.
Esimene selline lastepäev toimus samuti Raplamaal 2012. aastal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare