15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedKaiu hariduskeskuse katus põles

Kaiu hariduskeskuse katus põles

18. mail sai häirekeskus teate, et Rapla vallas Kaiu alevikus tuleb hariduskeskuse katuse alt suitsu. Hoones inimesi ei olnud ning põleng suudeti tänu päästjate kiirele reageerimisele edukalt likvideerida.

Väljakutsele reageerisid Järvakandi, Kohila, Kose, Paide ja Rapla kutselised ning Kehtna, Lokuta ja Vahastu vabatahtlikud päästjad. Tuletõrjujad tuvastasid, et põleng on katuse vahel, mistõttu alustati kohe selle niisutamise ja konstruktsioonide avamisega. Kümme minutit enne kella nelja oli tulekahju lokaliseeritud ja otsiti tulekoldeid. Põleng likvideeriti lõplikult kell 16.41.


Tulekahju sai alguse tööde käigus, kui hoonele paigaldati uut katusekatet. Kohalviibijate sõnul ei olnud tööde tegemise ajal läheduses esmaseid kustutusvahendeid, seega kasutati kustutamiseks isiklikke pulberkustuteid.
Kaiu hariduskeskuses teeb ehitustöid ettevõte Expolio OÜ, kelle esindaja Rene Heinsalu sõnul sattus tuli katusel keevitustööde tegemise käigus valesse kohta. Kahju mehe sõnul õnneks väga suur ei ole, ca 15-20 m2 suurune pind, mida on võimalik parandada ühe-kahe päevaga. „Õnnestus hullemast pääseda.“ Hetkel oodatakse katuse tuuldumist ning siis alustatakse kahjustada saanud ala parandamisega. Heinsalu sõnul see intsident kogu hariduskeskuse ehitustöid ei peata ega pikenda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare