8.8 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
UudisedKevadised ööbikud rändasid Raplamaal

Kevadised ööbikud rändasid Raplamaal

Peaaegu nädala jooksul sai päeva lõpul rännata mööda Raplamaa paiku, kuulda tuntud ja tundmatuid jutte, kohtuda põnevate jutuvestjatega, loodusega ja loodushelidega. Jutuvestmine on üks meie kultuuripärandi edasiandmise vorm, üks meie suhtlemise vorm, üks ajast aru saamise vorm.

Eesti Rahvakultuuri Keskus korraldas üle-eestilise jutuvestmisfestivali „Ööbikuööd”, millest võtsid osa ka Raplamaa paikkonnad, et omakandi lugusid jagada. Ööbikuööde festival algas Raplamaal seekord hoopis kirikus. Velise kirikus võeti ette tõsine ja sügav teema „Koguja raamatust ja pühast ruumist“.
Kalju Idvand viis publiku ebatavalistele radadele ja pani mõtlema rahvakultuurile veidi teise nurga alt. Tulime ju kokku pühasse ruumi – kirikusse. Nii kiriku sees kui ka väljas on meie kõikide jaoks olnud alati püha ruum, kus ei mõelda argiseid mõtteid ega tehta argiseid tegusid. Lõike Koguja raamatust lugedes ning nende mõtete üle arutledes näitas Kalju

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused