3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportKaur Heinaru: Rassismiskandaal tuli kui välk selgest taevast

Kaur Heinaru: Rassismiskandaal tuli kui välk selgest taevast

Möödunud nädalavahetusel toimunud suurt korvpalliturniiri Nord Cup jäi varjutama rassismiskandaal, mille keskmes olid noored Kohila korvpallurid. Olukord kiskus inetuks Kohila SK ja Soome võistkonna Munkkiniemi Kisapojat (MuKi) vahel, kus soomlased süüdistasid Kohila mängijat rassistlikus käitumises ning lahkusid pärast mängu turniirilt.

Kohila noortetreener Kaur Heinaru tõdes, et üks tema mängijatest kasutas tõepoolest rassistlikku terminit vastasmängija kohta, kuid enne seda oli teda mõnitatud. Kaur Heinaru ütles, et loomulikult ei ole rassistlikule käitumisele mingisugust õigustust, ent samuti ei ole kellelgi õigust teist mängijat tema kehakaalu pärast mõnitada. Tema sõnul saigi konflikt alguse sellest, et MuKi mängija solvas Kohila SK mängijat tema kehakaalu tõttu ning sinna lisandusid korvpallimängu juurde mittekuuluvad häälitsused.
MuKi ja Kohila vaheline kohtumine toimus reede, 19. mai õhtul. Heinaru ütles, et tegemist oli täiesti tavalise mänguga ning selle käigus ei olnud aru saada, et midagi oleks valesti.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tuntud skandalist
24. mai 2023 07:35

See ka mõni skandaal või asi. Ikka juhtub, et mõni soomlane ütleb eestlasele, et too ei saa käega pallilegi pihta ning eestlane nimetab soomlast rasvaseks ahviks … ja siis ? Kas polnud mitte meie kuulus lause “Erinevus rikastab” aluseks kõikvõimalike imelike tegelaste sallimiseks ? Meie ühiskonda on aastakümneid integreeritud mittetöötavat võrdõiguslikkust ja tolerantsust aga ikka ärkab meis geneetilisele tasemele programmeeritud “mis nad siis tulevad meie õue peale kaklema !”