3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kohila vald
25. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 19. mai hommikul tankis seni kindlaks tegemata isik teenindusjaamas mootorikütust ja lahkus kütuse eest tasumata. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligemale 800 eurot.

Märjamaa vald
24. mail kell 12.59 toimus liiklusõnnetus Tallinna-Pärnu-Ikla mnt 81. kilomeetril, kus seni tuvastamata mees sõitis mopeediga Pioneer ette peateel liikunud veoautole Volvo, mida juhtis 68-aastane mees. Mopeedijuht toimetati haiglasse.
26. mail kella 13.30 paiku sai politsei teate, et 53-aastane mees lõi korteris oma endist elukaaslast.
29. mail kell 20 sai politsei teate, et 25-aastane naine vigastas kodus noaga oma elukaaslast. Mehe elu ohus ei ole ja haiglaravi ta ei vaja. Politsei pidas 25-aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Laudas süttis hein
23. mail kell 18.45 kutsuti päästjad Rapla valda Purku külla kustutama lauta, mille pööningul oli süttinud hein. Kohale jõudnud päästjad asusid põlengut kustutama. Kell 19.05 oli tulele piir pandud ning otsiti veel tulepesi. Tulekahju kustutati lõplikult kell 19.44. Sündmuskohal toimetasid Järvakandi, Märjamaa, Rapla kutselised ja Kehtna vabatahtlikud päästjad. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada.

Sõiduauto kraavis
24. mail kell 1.59 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Rapla vallas Alu alevikus Tallinna maanteel. Päästjad aitasid kraavi libisenud ja katusele maandunud sõiduki uuesti ratastele ning likvideerisid süttimisohu. Omanik tegeles avariilise sõidukiga ise edasi. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud.

Lõkkest süttis turvas
24. mail kell 6.40 sõitsid päästjad Kehtna valda Lelle alevikku Rohu tänavale, kus tossas vana tulease. Päästjad tuvastasid, et lõkkeasemest oli tuli läinud edasi turbapinnasesse, mis nüüd hõõguma hakkas. Päästjad kustutasid põlengu 800 liitri veega.
Päästjad tuletavad meelde, et lõket ei tohi kunagi jätta järelevalveta ning enne lõkkekohast lahkumist tuleb veenduda, et see on täielikult kustunud.

Maastikupõlengud rabas ja metsas
25. mail kell 15.30 teatati Häirekeskusele maastikupõlengust Märjamaa vallas Maidla külas Kuistlema rabas ning tugeva tuule tõttu oli suur oht, et tuli levib edasi. Õnneks jõudsid töötajad enne päästjate saabumist põlengu levikule juba piiri panna. Päästjad aitasid kustutada viimased kolded ning kontrollisid ala termokaameraga üle. Tulekahju kustutamiseks kulus umbes 3000 liitrit vett. Põles turbaaun ja teeäärne turvas umbes 20 ruutmeetri ulatuses. Tulekahju põhjustas ilmselt turbaveo autost lennanud säde. Põlengut kustutas Risti meeskond oma ATVga.
27. mail kella 17.43 ajal põles Rapla vallas Orguse külas raskesti ligipääsetaval alal rabas ligi 40 ruutmeetrit turbapinnast. Põlengu levikuohtu uurisid päästjad drooni abil ja kuna põlengualale tehnikaga ligi ei pääsenud, veeti voolikuliin kohale kaugemalt. Turbapinnas ujutati üle 12 tonni veega, et minimeerida tulekollete pinnasesse jäämise võimalust.
28. mail kella 16.38 ajal põles Kehtna vallas Lellapere külas 300 ruutmeetrit metsa ja maastikku, mille päästjad kell 17.25 kustutasid.

Eakas naine kukkus kodus
26. mail kell 12.24 teatati Raplas Mahlamäe tn oma kodus kukkunud 83-aastasest naisest, kes jäi vastu ust, ei suutnud püsti saada ega ust enam ise avada. Päästjad sisenesid redeliga teise korruse akna kaudu ja avasid ukse. Seejärel aidati patsient kiirabiautosse.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare