9.4 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
ArvamusAhnus ja rumalus on süüdi, mitte segadusse aetud loomad

Ahnus ja rumalus on süüdi, mitte segadusse aetud loomad

Olen päris pika elu ära elanud ja võin varasemate ning praeguste aegade vahele paralleele tõmmata. Metsloomade hulka, nagu toona üksiku metsaäärse talu õuel ja nüüdse sovhoosi-kolhoosi keskasula tüüpi küla tänavatel sehkendab, kõrvutada pole võimalik. Siis oli loom külaline, nüüd oma õigusi nõudev elanik.
Mäletan oma lapsepõlvest – see pidi olema umbes 70 aastat tagasi -, kuidas hundikari viis meie õuelt südatalvel ära korraks välja lastud kollasekarvalise rõõmsameelse rõngassabaga Tuksi. Järgmisel hommikul leidsime aida tagant vaid mõned peotäied karvu ja lund värvinud vereplekke. Muidugi teati, sõjajärgne aeg ikkagi, et loomade arvukus oli tervikuna kasvanud, kuid usuti, et küll nad metsadesse ära mahuvad.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Wender Jaani
31. mai 2023 11:03

Ilus nostalgia nõukaaegselt experdilt!

Kõik uudised
Kuulutused