Ulvi Blande
See retsept sündis spontaanselt, kui laps avastas õhtul, et sai küll söödud, aga tahaks nagu midagi näksida. Tüdrukule meenus, et meil on külmkapis lehttainast ja tšillimoosi. Muidu ta seda moosi väga ei söö, aga kui midagi muud võtta polnud, siis otsustas katsetada. Suupisted osutusid väga menukaks. Moosiga varustab meid peretuttav, kes armastab nii palju tšillit, et nüüdseks juba teeb moosi ka müügiks ja jagab sõpradelegi.
Vaja läheb: 500 g lehttainast ja tšillimoosi.
Tee nii: Rulli lehttainas tiba õhemaks. Määri kogu taina pind tšillimoosiga. Lõika lehttainast 2-3 cm laiused ja 15 cm pikkused ribad või vali ise, kui pikad soovid jätta. Keera tainaribadele 1-2 keerdu sisse ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni ribad on ilusad kuldsed.
PS. Tšillimoosi võib vabalt asendada riivjuustuga. Siis võiks taina enne lahtiklopitud munaga üle pintseldada, et juust paremini kinni jääks.