-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedPõhjaliku kriisiplaani koostamine tõi Teenuse külale siseministri tunnustuse

Põhjaliku kriisiplaani koostamine tõi Teenuse külale siseministri tunnustuse

Teenuse küla kuulutati hiljutisel siseministeeriumi tunnustusõhtul parimaks naabrivalvepiirkonnaks Eestis. Selle tunnustuse tõi viimaste aastate aktiivne tegevus võimalikeks kriisideks valmistumisel ning naabrivalvepiirkonna taasloomine.

Siseminister Lauri Läänemets jagas tunnustusi teisipäeval, 30. mail pidulikul tseremoonial Glehni lossis. Teiste seas oli kohal ka Teenuse külavanem Maris Leemets, kes tunnustuse vastu võttis.
Teenuse on väike ja vaikne küla Märjamaa valla lääneservas. Rapla- ja Läänemaa piir on sealt kõigest mõne kilomeetri kaugusel. Kui võtta lisaks ka lähedal asuvad Luiste ja Urevere küla, siis on seal kokku ligikaudu 130 elanikku. Suvel on see arv suurem, talvel jälle väiksem. Külavanem Maris Leemets haldabki kõiki kolme küla koos. Ka kõnealune kriisiplaan, mis siseministeeriumis laineid lõi, hõlmab kõiki kolme küla.
Keskus on ikkagi Teenusel. Seal tegutseb toidukauplus ning Teenuse mõisas toimetab Märjamaa valla raamatukogu haruraamatukogu. Kohalikku elu hoiab üleval MTÜ Teenuse Naiste Ühendus, mida veab Helle Rehepapp. Tema valvab ka kohalikku mõisahoonet.
Suvi tuleb Teenusel aktiivne. Eesoleval reedel, 9. juunil peetakse seal külakoosolekut. Maris Leemets ütles, et seal loodetakse lukku panna mobiilse generaatori ostmine, et saada see kätte juba käesoleval suvel. Ta tõi välja, et kuigi kohalikel talupidajatel on generaatorid kodus olemas, siis küla peale ühist ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare