9.9 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedMinna marmelaadikommid pälvisid Eesti vanima toidumärgise

Minna marmelaadikommid pälvisid Eesti vanima toidumärgise

Minna Marmelaadi Metsade Maitsed marmelaadikommid tumedas šokolaadis pälvisid Pääsukesemärgi. Märk on kinnituseks, et kasutatav tooraine on eestimaine ja kvaliteetne.
Mahemarmelaadi tootja Minna Sahver juht Siret Elmi sõnul on neil tänaste toodete saamiseks tulnud läbi käia 13-aastane arengutee.
„Unistus teha marmelaadi šokolaadis oli isegi kauem. Kui tuli Covidiaegne piirangute periood sain pühenduda tootesarja väljatöötamisele,“ rääkis Siret Elmi. „Kuna meie toodetest on kõik koostisosad taimsed, siis otsustasime kasutada marmelaadi ümber tumedat šokolaadi,“ lisas ta. Suurest pühendumisest annab märku ka see, et marjad ja puuviljad on mahedad ja metsamarjad on korjatud ainult tunnustatud mahealadelt. „Ma arvan, et üks hea toode ei pea olema lihtne,“ kommenteeris Elmi eksklusiivseid käsitööna valmistatud marmelaaditooteid.
Tunnustusmärgid andis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna projektijuht Janne Viisma üle toiduohutuse konverentsil. Selle käigus ütles ta, et tänavu kevadised Pääsukesemärgiga tooted on kõik eriilmelised ja näitavad tootjate suurt pühendumist. „Kutsun ka teisi toidutootjaid, kelle põhitooraine on pärit Eestist, oma toodetele taotlema Pääsukesemärki. Nii saame oma ostajatele märku anda, et tegu on kvaliteetse ja esmaklassilise toiduga,“ rääkis Viisma.
Pääsukesemärki kandvate toodete hulka lisandus seitse uut toodet: Metsade Maitsed marmelaadikommid tumedas šokolaadis (Minna Sahver OÜ), Muna Liisa kanamunad (Eesti Muna OÜ), Võõpsu Mesila Mesi (Püvi OÜ), Sulbi Roosa viinamarjavein (Veinimäe OÜ) ning Viinamärdi Talu OÜ kolm toodet: Lambapiimajogurt Naturale, Pecorello – klassikaline lambajuust ja Stracciatella mozzarellaribadega koorejuust.
Eesti vanimat toidumärgist „Pääsukesemärk“ kannavad üle 300 toote. Tooted läbivad tunnustuse saamiseks Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) poolt sensoorse hindamise.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare