1.1 C
Rapla
Esmaspäev, 6 mai 2024
UudisedMuru kastmine ja basseinide täitmine võib jätta kogu naabruskonna joogiveeta

Muru kastmine ja basseinide täitmine võib jätta kogu naabruskonna joogiveeta

Vee-ettevõtted on hädas vee liigse tarbimisega. „Viimaste päevade veetarbimine Kohila alevis ja selle ümbruses on veetöötlusjaama tootlikkusse viinud maksimumi piirile ehk seisame silmitsi reaalse ohuga, et esmatähtsat joogivett napib,” hoiatas Kohila vee-ettevõte oma kliente.

Hoiatuse andis Kohila piirkonna vee-ettevõte Kohila Maja välja möödunud pühapäeval. Ettevõte pani Kohila alevi, Pukamäe, Masti ja Urge küla elanikele südamele oma veekasutust vähendada, lisades, et ühisveevärgi vett pole mõistlik kasutada kastmiseks ega basseinide täitmiseks.
„Hoiatuse tegemise päeval oli veetarbimine tavapärasest üle kahe korra suurem ja mõnes väikeasumis pea neljakordne. Meie veetöötlusjaamast anti võrku vett rohkem, kui veehaardest juurde oli võimalik pumbata,” rääkis OÜ Kohila Maja tootmisjuht Aare Ader.
Ader tõi näite, et Salutaguse küla veetarbimine on umbes 130 kuupmeetrit kuus. Samas on ettevõtte teeninduspiirkonnas seitsme leibkonnaga ridaelamu, kus kuuga kasutati kastmiseks pea 100 kuupmeetrit. See tähendab, et umbes 140 inimesega küla kogu tarbimine oli sarnane 7 leibkonna tarbimisega.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Jalutaja
17. juuni 2023 09:14

Meie külas, Juulas, sai eelmine aasta vesi otsa septembris, oli palju kastmist, praegu on ka megakuiv, toome kanistritega vett tiigist kastmiseks, kellel vähegi võimalus, ärge kasutage oma koduaia kastmiseks kaevuvett või ühisvett.