17.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
UudisedRaplamaa tervist edendavate lasteaedade suvekool

Raplamaa tervist edendavate lasteaedade suvekool

Mari Laas,
Raplamaa TEL koordinaator

Otsustasime Raplamaa tervist edendavate lasteaedadega (TEL), et ei korralda sel aastal ühtegi tegevust passiivselt istudes. Koolitamiseks Raplamaa Omavalitsuste Liidule kirjutatud haridusprojekt oli inspireeritud liikumisaastast. Planeerisime tegevusteks ratta- ja laternamatka.
TEL-meeskonna suvekool toimus Varbolas. Teekonna Varbolasse võtsime ette ratastega. Startis kaks gruppi, üks Kohilast ja teine Raplast. Hoolimata sellest, et Kohila grupil õnnestus ka korra ära eksida, jõudsid kõik lõpuks kohale. Kohila grupi lõplik teekond oli 38 km pikk ja Rapla grupil 24 km.
Koolituse teema oli aktiivne eluviis vaimse tervise toetajana. Räägiti eesmärkide seadmisest ning enda jaoks oluliste valikute tegemisest ja eesmärkide saavutamiseks vajalikul sihil püsimisest. Kõik osalejad said tuua oma isiklikke näiteid, kuidas nad on saavutanud esmalt võimatuna näivaid eesmärke, rääkida isiklikust kogemusest, kuidas nad seda suutsid. Koolitusel osalejate tagasiside oli positiivne ning kõik võtsid kaasa midagi kasulikku, et tulevikus enda tervise heaks paremaid valikuid teha.
Ühine füüsiline pingutus tekitas mõnusaid emotsioone ning koos otsustati, et selliseid tegevusi oleks meeskonnale rohkem vaja. Järgmine kogunemine on Tallinnas, kus võetakse ette matk Koplis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare