2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedGreen Gravels OÜ pälvis regionaalmaasika

Green Gravels OÜ pälvis regionaalmaasika

Raplamaa Sõnumid

Peaminister Kaja Kallas ja regionaalminister Madis Kallas andsid pidulikul tänuüritusel üle tänavused regionaalmaasika auhinnad, mille pälvisid silmapaistvad kohaliku elu edendajad ja hoogustajad. Kokku anti viis auhinda, millega tunnustati kogu Eesti inimesi ja algatusi.
Üks tunnustatuid on Järvakandis asuv ettevõte Green Gravels OÜ, mis on spetsialiseerunud klaasvahtkillustiku tootmisele, edendab taaskasutust ja keskkonnasõbralikku tootmist ning osaleb aktiivselt Järvakandi klaasiklastri tegevusmudeli väljatöötamises. Ettevõttes töötab kümme inimest.
Kõik auhinna saajad on silma paistnud tegevusega, millel on olnud regionaalarengu seisukohast oluline mõju. Kas on edendatud piirkonna majandust läbi töökohtade loomise, piirkonnaspetsiifiliste toodete ja teenuste pakkumise või siis aidatud muul moel oluliselt kaasa piirkonna arengule, eripära säilimisele ja tutvustamisele. Konkursile võisid kandidaate esitada ja kandideerida kõik inimesed, organisatsioonid, riigiasutused ning kohalikud omavalitsused.
Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Teised laureaadid:
Lääne-Virumaa LEADER-i tegevusrühm MTÜ Partnerid, kes aitavad kaasa kohaliku mahetoidu väärtustamise ning tarbimise tõstmisele piirkonnas, korraldades kümneid koolitusi haridusasutustes ja suurüritustel.
Aclima OÜ on Valgas asuv ettevõte, kes edendab kohalikku majandust ja annab tööd 68 inimesele. Aclima OÜ on jätkusuutlik ettevõte ja arendusmeelne tööandja, kes on spetsialiseerunud spordiriiete tootmisele. Valgas asuv tehas on laiendanud oma tootmispinda ja investeerinud kaasaegse tootmishoone rajamisse.
Lutsu Teater on Põlvamaal Lutsu külas asuv külateater, kes on aidanud kaasa piirkonna eripära säilimisele. Lutsu Teater kaasab külaelanikke ühistegevusse, etendustes teevad kaasa külaelanikud ja kohalikud lõõtspillimängijad, etenduse ajal müüvad kohalikud ettevõtjad oma tooteid ja pakuvad majutust.
Saaremaa Toidufestivalil on positiivne mõju kohalikule ettevõtlusele, kogukondlikule tegevusele ja turismihooaja pikendamisele. Festivalil väärtustatakse kohalikku toorainet ja toodangut, kaasatakse aktiivselt külamajasid ja pakutakse võimalust ise aktiivselt programmis kaasa lüüa. Tänavune festival on järjekorras juba kümnes.
Regionaalarengu auhind anti tänavu välja juba kümnendat korda. Eelnevatel aastatel on tunnustatute seas olnud kogukonna eestvedajaid ja sädeinimesi, kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid, kohalikke ettevõtjaid ja omavalitsusi, aga ka muude silmapaistvate algatuste eestvedajaid. Nii on saanud teiste seas auhinna näiteks Peipsi toidu võrgustik (2022), ettevõte Viljandi Aken ja Uks (2021) ning Margit Kääramees ja Kassari saare Orjaku külaselts (2020). Tublisid laureaate on aga kümne aasta peale kokku väga palju.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused