17.2 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
LisalehtKäsitöölaneKäsitöölane: Julika Roos: Inimesed tahavad üha rohkem teada saada, kust tuleb lõng

Käsitöölane: Julika Roos: Inimesed tahavad üha rohkem teada saada, kust tuleb lõng

Kui tekib huvi villatööde, ketramise või vokkide taastamise vastu, on esimene inimene, kelle poole info saamiseks ja oma küsimustele vastuste leidmiseks pöörduda, Julika Roos, villastuudio Lammas Linnas perenaine, kelle peamised tegevused ongi neid asju võimalikult paljudele edasi õpetada, et vanad oskused ei kaoks.

Praegu pesitseb Julika vanas Tarva koolimajas, millest ühel hetkel saab koolituskeskus. Õpitubasid teeb ta aga kogu Eestis. “Tavaliselt mõni käsitööselts kirjutab projekti ja kutsub siis mind õpetama nii vokkide korrastamist kui ka villatöid ja ketramist. Teine asi, mis on päris hästi käima läinud, on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu mentorkoolitused, kuna ma olen selle liidu mentor vokkide restaureerimises, villatöödes ja ketramises. Tegevust jätkub kogu Eestis. Näiteks viimati oli ketramiskoolitus Muhu saarel, kus osales kaheksa õpilast, nende seas kaks meest. Nüüd kutsutakse mind Ruhnu vokkide korrastamist õpetama. Ja kui huvilisi on, siis on juuli alguses või keskpaigas plaanis siin enda juures ketramise ja villatööde töötuba teha,” rääkis Julika.
Kuigi tundub, et ketramine on ainult naiste pärusmaa, selgus jutu käigus, et vahel satub Julika koolitustele ka mehi. Muhus osalenutest on üks mees käinud ka Julika vokkide korrastamise koolitusel ja teine on tema koolivend Edev Eremiit puutöökoolist. „Neil 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare