2.2 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
UudisedLuulelõunale tuleb Ilmar Trull

Luulelõunale tuleb Ilmar Trull

Irina Vahtra

Rapla keskraamatukogus algas 1. juunil luulelõunate 11. hooaeg. 5. juulil tuleb Raplasse oma värskeimat loomingut tutvustama Ilmar Trull. 9. augustil on esinema kutsutud noorema põlvkonna luuletaja Andra Teede.

Alates 2013. aastast on Rapla keskraamatukogul traditsioon korraldada suvel luulelõunaid Andres Ehini pingikobara juures. Selle idee algatas Ly Ehin ja need toimuvad suvel korra kuus, nagu nimigi ütleb, lõuna ajal.
Luulelõunal on esinejad lugenud oma loomingu hulgast lemmikuid või teiste autorite loomingust lemmikuid, valinud mingil kindlal teemal luuletused ja vahele lugusid rääkinud. On lauldud laule autorite tekstidele, harrastusnäitlejad on luulekavasid esitanud. Igasugune lähenemine luulele on lubatud. Kuulajaskond sellise ürituse jaoks on olemas, kõikudes 20 ja 50 vahel.


Lastekaitsepäeval toimunud luulelõunal esinesid värsked XXI algklasside kooliteatrite riigifestivali laureaadid Rapla Vesiroosi kooli teatristuudiost Ega Vist. Nad esitasid Aino Perviku luule põhjal kava „Üheskoos“. Juhendaja oli Krista Olesk.
Koidula Takk pani Andres ja Ly Ehini luule põhjal kokku kava „Elu on voolamine“. Luulekava esitasid Rapla Kesklinna kooli 9. klasside õpilased Karoliina Vasnu, Loore Tilk ja Lorelii Estaal.
5. juulil tuleb külla sellel aastal presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud kirjanik Ilmar Trull. Trull on ennekõike tuntud luuletajana. 2023. aastaks on ta kirjutanud 15 lasteluulekogu ja avaldanud paar luulekogu ka täiskasvanutele. Luulekogud on kokku pandud perioodikas ilmunud luuletustest. Trull illustreerib oma luulekogud ise, peale selle on ta illustreerinud teisigi lasteraamatuid: A. Kivirähki „Sirli, Siim ja saladused“, E. Petrone „Hiir püksis“, J. Vaiksoo „Neli hommikut ja üks õhtu“ jt. Trull on ka tuntud karikaturist ja ristsõnade koostaja.
Lasteluule uurija Jaanika Palm on Trulli luuleloomingu kohta öelnud: “Trull on universaalne luuletaja, kes suudab katta väga paljusid (et mitte öelda kõiki) vanusegruppe. Tema luuletusi naudivad päris pisikesed mudilased, oma iva leiavad sealt tõrksad teismelised, täiskasvanutele aga avaneb Trulli-lullades hoopis kolmandat sorti maailm.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused