2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedRõõm muusikast

Rõõm muusikast

Tiiu Luht

Ühe kolmapäevase oreliõhtu Rapla Maarja-Magdaleena kirikus sisustasid eesti tuntud organistid Tiia Tenno ja Hille Poroson ning nendega koos flöödimängija Nathalia Kolasnikova Ukrainast Mariupolist.
Hille ja Tiia on kodumaisele muusikaharidusele lisaks õppinud erinevates muusikakõrgkoolides Saksamaal, loomu poolest uudishimulikena noppinud teadmisi arvukatelt meistrikursustelt ja konkurssidelt. Nathalia on olnud kammerorkestri Renessanss solist, õpetanud andekaid lapsi erimuusikakoolis ja -kolledžis. Ta on olnud kammeransamblites, rahvapilli-, puhkpili-, estraadiorkestrites kontsertmeister, mõned tema õpilased on jõudnud juba ka muusikaakadeemiasse.
Suve alguse kontsert ei olnud neil kolmel päris esimest korda koos muusikat esitada, aga kuidagi harmooniliselt sobis kokku kõik – rahvalaulud, heliloojad, barokipärlid (Bach jt). Rõõm muusikast peegeldus kuulajate nägudel, interpreetidest rääkimata.
Eestis ei ole Nathalia aga muusikareisil ega muusika pärast. Mariupolis hävis sõjas kodu ja kuskil polnud elada ning koos tütrega tuli Nathalia Eestisse. Ema ja tütar õpivad hoolega eesti keelt ja tundub, et püüdlikult ja edukalt. Kes on kuulnud, kiidavad. Elamise on nad leidnud Mustamäel ja alates veebruarist on Nathalial mõned õpilased Lasnamäe huvikoolis. Vanemad aga eelistasid jääda kodumaale ja mure nende pärast püsib.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused