-0.3 C
Rapla
Teisipäev, 27 veebr. 2024
UudisedTantsulaineid ja emotsioone Kalevi staadionilt: SILLAD ühendavad südameid ja jõudu tantsupeol

Tantsulaineid ja emotsioone Kalevi staadionilt: SILLAD ühendavad südameid ja jõudu tantsupeol

Keio Palandi

XIII Noorte Laulu- ja Tantsupeo “SILLAD” proovid on täies hoos Tallinna Kalevi staadionil, kus osaleb ka 25 kollektiivi Raplamaalt. Tantsijad ja võimlejad väljendavad rõõmu ning elevust kohe algava esinemise üle. Paraku on palavus tekitanud mõningaid väljakutseid. Vaatamata raskustele on tantsijad valmis astuma suurele lavale, et ühendada sillad noorte vahel üle terve Eesti.

Kokku osaleb tantsupeol ligi 8300 tantsijat. Raplamaa on suurel peol esindatud 25 kollektiiviga, teiste hulgas on 12 eri vanuseklassis võimlejate rühma, 3 pererühma, 8 segarühma ja 2 neiduderühma.
Alates 27. juunist on proovid käinud täie hooga. Kalevi staadionil on tantsijad keskendunud tantsusammude täpsuse lihvimisele ja harmooniale. Rõõmsad näod ja rõõmus sumin täidavad staadioni, luues unustamatuid hetki nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele.
Kahjuks on palav suveilm toonud kaasa ka mõningaid terviseprobleeme. On ette tulnud minestamisi ja kogetud kuumarabandust. Õnneks on tervisemeeskond valvas ning reageerinud kiiresti, pakkudes vajalikku abi ja julgustades noori jääma varju ning jooma piisavalt vett. Oluline on tagada tantsijate heaolu ja tervis ning seetõttu on kogu meeskond pühendunud noorte turvalisusele.
Tantsijad räägivad rõõmsalt sellest, kui palju naudingut nad saavad noorte laulu- ja tantsupeol osaledes. “Tantsupeo atmosfäär on lihtsalt võimas!” rõhutas üks tantsija. “Kui me kõik oleme koos laval, tunnen end osana suurest tervikust. See on tõeline privileeg ja ma olen tänulik, et saan olla osa sellest unikaalsest kogemusest.”
Kuigi prooviperiood on pakkunud väljakutseid, on nad valmis seda seiklust vastu võtma. Üks tantsija jagas muljeid: “Kuigi on raske ja väsitav, suudame leida midagi head selles protsessis. Tantsupidu on võimas tunne, mis paneb meid tundma rohkem energiat ja jõudu.” Üks teine tantsija rõhutas, et ta naudib peol osalemist. Ta meenutas ka varasemaid kogemusi eelmistelt tantsupidudelt, mis on talle väga eredalt meelde jäänud.
Mõned tantsijad on välja toonud, et väljakutseid on olnud tantsude õppimise ja lihvimisega, kuid kohusetunne ja ühise eesmärgi poole püüdlemine on aidanud neist raskustest üle saada. “See on minu esimene kord tantsupeol ja ma olen lihtsalt üliõnnelik!” rääkis elevil tantsija.
Noored tantsijad on valmis astuma lavale ning näitama oma oskusi ja kirge tantsu vastu. Nad tunnistavad, et valmistumine selleks suureks päevaks on olnud töine, kuid samas ka vahva. Kõik vaev ja pingutus tasuvad end ära, kui nad saavad jagada oma kirge ja entusiasmi publikuga.
Juba täna, 30. juunil algab Kalevi staadionil tantsupidu ja noortel on võimalus ennast näidata. Noorte tantsupeo “Sillad” esimene etendus toob kokku tuhanded pealtvaatajad, kes saavad osa unustamatust vaatemängust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused