Camilla Kännola
Kama on traditsiooniline Eesti toit, maitsev ja tervislik. Kes meist ei mäletaks lapsepõlveaegadest kamajooki, millega sai kuumal suvepäeval keha kosutatud. Aga kamast ja keefirist saab väga edukalt ka peenemaid magusroogasid valmistada. Juuresolevat retsepti järgides võid kiiresti ja kergelt valmis saada maitsva ning kõhusõbraliku magustoidu.
Vaja läheb:
5 dl keefirit
2-3 spl tavalist kama või rukkikama
2 spl tšiia(chia)seemneid
2 spl mett, võib asendada suhkruga
Erinevaid marju, olenevalt maitsemeelest ja hooajast.
Pildil olevas variandis on tükeldatud maasikad.
Tee nii:
Sega kõik kokku. Maitse, vajadusel lisa üht või teist koostisainet. Kalla segu klaasidesse.
Võid süüa kohe, aga võib panna ka ööseks külmikusse, et seemned saaksid paisuda.