20.5 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedKultuuriministeerium jätab koolispordi liidu ja spordiliidu Jõud rahastuseta

Kultuuriministeerium jätab koolispordi liidu ja spordiliidu Jõud rahastuseta

Vahetult enne jaanipühade tähistamist said Eesti Koolispordi Liit (EKSL) ja Eestimaa Spordiliit Jõud kätte kultuuriministeeriumi teate, et alates 2024. aastast lõpetatakse nende organisatsioonide riiklik rahastamine. See teade saabus ootamatult ning kergitas tuleviku kohale murepilved.

Ministeeriumi seisukoht oli resoluutne: 2024. aasta eelarves teile enam toetust ei eraldata. Pärast seda on mõlemad organisatsioonid kogunud nii toetusallkirju kui ka esitanud avalikke pöördumisi. Lapsed on teatavasti meie tulevik ning kuidas siis saab nii, et EKSL, kes korraldab neile võistlusi, jääb järgmisest aastast rahastuseta. Vikerraadiole antud intervjuus tõdes EKSL-i president Gerd Kanter, et uudis mõjus šokina. “Kindlasti oleme šokeeritud, et selline uudis meieni siin juunikuus jõudis,” tõdes Kanter.
Eestis on alates 2023. aasta algusest tähistatud liikumisaastat. Ainuüksi sümboolsel tasandil on selline sõnum ministeeriumi poolt kummaline – jah, tänavu tähistame kõik koos liikumisaastat, aga järgmise aasta 1. jaanuarist võite suu toetusest puhtaks pühkida. Ministeerium on küll oma otsuse langetanud, kuid EKSL ning spordiliit Jõud on vaatamata sellele enda eest tugevasti seisnud. Mõlemad organisatsioonid on kogunud toetusallkirju, koostanud kultuuriminister Heidy Purgale avaliku pöördumise ning kokku leppinud temaga kohtumise. EKSL-i esindajad kohtusid ministriga esmaspäeval, 3. juulil ning Jõu esindus läheb tema juurde täna ehk 5. juulil.
EKSL ja spordiliit Jõud on oma olemuselt sarnased, kuid samas ka erinevad organisatsioonid. Mõlemad tegelevad harrastusspordi arendamisega ning korraldavad võistlusi vastavalt koolilastele ja täiskasvanutele. Rohkem on pannud inimeste kulmu kergitama just EKSL-i rahastuse lõpetamine, sest selle kaudu toetatakse noorte liikumisharrastust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare