0.7 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
SportMattias Reinaas võitis MM-tiitli

Mattias Reinaas võitis MM-tiitli

Arto Kivisild

16.-18. juunini toimusid Sardiinias jetispordi maailmameistrivõistlused, kus anti välja tiitlid kuues masinaklassis. MM-il osales kaheksa eestlast. Üks neist oli Kohilast pärit Mattias Reinaas, kes kaitses oma MM-tiitlit kahes masinaklassis: SKI GP2 ja SKI GP3.

Esmalt osales Mattias Reinaas 17. juunil SKI GP2-s, kus tal algus läks hästi, ta suutis näidata vägevat kiirust juba ajasõidust alates ning ta võttis esimeses kahes sõidus kindlad võidud. Pärast kahte sõitu oli tal vahe teise kohaga kaheksa punkti. Kolmas sõit oli tal samamoodi suurepäraselt minemas, kuid mõni minut enne lõppu suri tema masin välja ning sellega kadus ka lootus MM-tiitlit kaitsta, sest viimases sõidus sai ta 0 punkti. Kokkuvõttes jäi ta SKI GP2 arvestuses 4. kohale, mis on tegelikult samamoodi märkimisväärne tulemus.
Järgmisel päeval algas võistlus SKI GP3 arvestuses, kus võrreldes eelmise aastaga oli konkurents palju kõvem, sest MM-tiitlit olid tulnud jahtima sportlased Austraaliast, Ungarist, Prantsusmaalt ja paljudest teistest võimsatest jetispordiriikidest.
Esimene sõit SKI GP3-s ei läinud nii, nagu Reinaas lootis, sest kõikide üllatuseks võttis võidu austraallane Jayden Richardson, teine oli Csongor Jászai Ungarist ning Reinaas sai kolmanda koha. Pärast seda analüüsis Reinaas oma sõitu ja masina juures tehti vajalikud muutused. Tänu sellele toimis masin paremini ning järgmises kahes sõidus võttis Reinaas mõlemas võidu ning tagas sellega endale MM-tiitli.
Mattias Reinaasa kommentaar pärast võistlusi: “SKI GP2 klassis olid head stardid ja hea kiirus, sõitsin turvaliselt ja võitsin kaks esimest sõitu. Kolmandas sõidus samuti stardivõit ja turvaline edu, kuid kahjuks rikkus tehniline rike kolm-neli minutit enne sõidu lõppu minu võistluse. Muidugi on sellest kahju, aga see on tehnikasport ja sellisel tasemel sarnaseid asju ikka juhtub. Aga vähemalt SKI GP3 klassi MM-tiitel on kindlalt meie ja oleme väga uhked selle võidu üle.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare