-5.1 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
ValladKehtna valdMaamaksumäärad ja kodualuse maa maksusoodustused Raplamaal

Maamaksumäärad ja kodualuse maa maksusoodustused Raplamaal

Oliver Hollo

Maamaks on maamaksuseadusega kehtestatud riiklik maks, millega maksustatakse Eestis kogu maa, aga mitte maa, millel on majandustegevus keelatud. Maamaks laekub suures ulatuses kohaliku omavalitsuse eelarvesse.

Tuleb pidada meeles, et maamaksuseadusega kehtestatakse maksumäärad 2024. aastaks elamumaale ja maatulundusmaa õuemaa kõlvikule 0,1-0,5%; maatulundusmaale (v.a maatulundusmaa õuemaa) samuti 0,1-0,5%; muude sihtotstarvetega maale 0,1-1,0% maa maksustamishinnast aastas. Juttu on olnud ka kodualuse maa maksusoodustuse kaotamisest. Kas see soodustus võib tõesti kaduda ja mis otsuseid sellega seoses on valdadel plaanis täide viia?

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused