1.7 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
PersoonRätsep Marju Bachmann: „Ma tunnen, et olen inimestele vajalik.”

Rätsep Marju Bachmann: „Ma tunnen, et olen inimestele vajalik.”

Marju Bachmanni õmblusstuudio tegutseb Raplas juba 25 aastat. Marju ehk Ärklirätsepa käe all on valminud lugematu hulk koolinoorte lõpukleite ja nii mõnigi kord on just tema aidanud viimasel minutil mõne noormehe püksid lõpuaktuse ajaks parajaks õmmelda.

Marju töötuba asub Kuusiku tee alguses, vana puumaja teisel korrusel. Neis samades ruumides on Marju algusest peale tegutsenud. All ukse juures ripub trepi küljes silt, millega ta annab klientidele teada, kas Ärklituba on parasjagu suletud või avatud. Ka sildist hoolimata võtavad Marju kliendid ette retke järsust trepist üles. Nii on Marju igaks juhuks ka õue maja seina külge teate kinnitanud, mis ütleb, et järgmised kaks kuud õmbleja puhkab. „Ma arvatavasti ei teeks seda tööd, kui ma ei võtaks iga aasta kaks kuud puhkust. Sest sellest tüdineb,” ütleb ta. Kohtume Marjuga tema selle suve viimasel tööpäeval.

Riided on Marjule alati meeldinud

Väike armas töötuba on helge ja valge. Pilku püüab sissepääsu juurde üles seatud mannekeen, temast veidi kaugemal on suur töölaud. Nii mannekeen kui ka töölaud teenivad Marjut Ärklitoa avamise aegadest alates. Töölaual lebab helekollane linane kangas ning sellele joonistatud lõiked. Marju lootis kangast endale laulupeo ajaks kleidi õmmelda, aga läks nii nagu ikka. Naerdes ütleb ta, et endale ikka õmmelda ei jõua.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare