-5.1 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Kuus aastat plaanitud film “Obsessioon” on valmimas

KUKITEMUKI: Kuus aastat plaanitud film “Obsessioon” on valmimas

Konstantin Kuningas

Lühimängufilm “Obsessioon” soovib suunata tähelepanu aladiagnoositud vaimsetele häiretele Eesti noorte seas. Peategelases Angelinas põhjustab häireid armumine võõrasisasse.

Kui Helen Anvelt 2020. aastal Midwayer Filmsi asutas, seadis ta eesmärgiks toota filme, mis inspireeriks abi otsima. “Obsessioon” oli aga algul koguperekomöödia tööpealkirjadega “Võõras” ja “Roosa diivan”. “Selle filmi valmimisel oli ilmselt stsenaariumi kirjutamine kõige aeganõudvam protsess,” tunnistab Anvelt.
Ta alustas kirjutamist 2017. aastal. Tagasisidet andsid teiste seas Peeter Simm ja Tanel Toom. “Naeran siiani Taneli kommentaari, et sellest loost saaks mitu hooaega Venezuela seriaali,” nendib Anvelt muigega.
Toom soovitas stsenaariumi pideva muutmise asemel leida režissöör. Anvelt oli 2019. aastal käinud Balti filmiinstituudis Karl-Jonatan Karitsa koolitustel, kelle CV-sse mahub Eesti filmi andmebaasis üle 30 filmi või seriaali. Tema lavastatud “Tasujas” (2012) mängisid Märt Pius ja Maiken Schmidt.
Anvelt ja Karits võtsid stsenaariumi ette. Kui neil loominguline kriis tekkis, paluti tuttava stsenaristi soovitusel appi Eve Tisler. Lõpliku versiooni kirjutas Karits 2021. aastal.
Anvelt usub, et õiged inimesed juhtuvad alati õigel ajal tema teele. Greta Korjut kohtas ta esmakordselt ühel Tallinna tantsustuudio Bachata peol. Anvelt on korraldanud aastaid seltskonnatantsutunde ja tal on praegu töös ka dokumentaalfilm “Tantsides nooremaks”. Korju oli juunioride maailmameister Ladina-Ameerika tantsudes ja sai veel tuntumaks TV3 saates “Tantsud tähtedega”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused