11.1 C
Rapla
Pühapäev, 1 okt. 2023
UudisedHeina tänava silla uuendamise hange kukkus läbi

Heina tänava silla uuendamise hange kukkus läbi

Projekti järgi rajatakse olemasoleva silla asemele raudbetoonsild

Rapla Vesiroosi kooli tiikide läheduses asuv Heina tänava sild vajab uuendamist, kuid ehitushankele ei laekunud ühtegi pakkumust.

„Silla renoveerimine on vajalik seoses sellega, et silla konstruktsioon ei vasta tänapäevastele nõuetele: silla vähene kandevõime, sõidutee on kitsas kahesuunalise liikluse tagamiseks,” selgitas Rapla abivallavanem Rain Terras.
Ta lisas, et eeldatavasti kukkus suve algul korraldatud hange läbi seoses tänase turuolukorraga ja keskkonnaameti nõudega, et silla konstruktsioonide betoneerimistööd tuleb teha väljaspool kalade kudeaega ja suvisel madalvee perioodil (15. juulist kuni 15. augustini).
„Arvatavasti ettevõtete töömaht ei võimaldanud neid tingimusi käesoleval aastal enam tagada. Rapla vallavalitsusel on plaanis Heina tänava silla rekonstrueerimise hange uuesti välja kuulutada veel käesoleva aasta viimases kvartalis. Loodame et „uus katse“ ehitustööde uute tähtaegadega annab positiivse tulemuse,” sõnas Terras.
Projekti järgi rajatakse olemasoleva silla asemele raudbetoonsild, mille ehitamine võtab eeldatavasti neli kuud.
Tegelikult on juba täna silla juures töid teostatud ja loodud ajutine ülesõit. Need tööd ei ole aga silla rekonstrueerimisega seotud. „Tegemist on ühisveevarustuse ja -kanalisatsiooni ehitustöödega selles piirkonnas, mille tellija on AS Rapla Vesi. Pärast nimetatud ehitustööde lõppemist taastatakse olemasolev olukord koos sillal kehtiva massipiiranguga. Talvel plaanilist silla ehitust ette ei nähta,” ütles Terras.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused