-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KultuurRaplamaa noor muusik 2023

Raplamaa noor muusik 2023

Rõõmustab Raplamaa talendikate noorte rohkus, nimelt oli tublisid osavõtjaid palju.

Rapla kirikumuusika festivali lõppkontserdil 15. juulil kuulutati välja “Raplamaa noor muusik 2023” Grand Prix. Raplast on alguse saanud paljude tänaseks kõrgelt lennanud muusikute teekond.

15. juulil selgus järjekordne noor võitja pianist Marii Kaselt (Rapla muusikakool, õpetaja Edith Siff). Teda tunnustati juba kevadisel konkursil “Raplamaa noor muusik 2023”, kus 2. klassi tüdruk võitis nooremas vanuserühmas klaverit mängides.
Selle järjekordse rõõmusõnumiga on Marii jälle sammuke oma unistusele lähemal, nimelt unistab tüdruk saada parimaks klaverimängijaks.
“Esmakordselt pälvis konkursi Grand Prix’ noorema vanuserühma võitja. Žürii otsus oli üksmeelne, kuna tegemist on erakordse talendiga,” ütles konkursi looja Pille Lill. Ta lisas: “On hea meel tõdeda, et Raplamaal on sirgumas jätkuvalt hulgaliselt noori muusikaandeid.”
Võitjad selgitas välja žürii koosseisus Pille Lill, Marje Lohuaru, Johanna Vahermägi ja Neeme Ots.
Rõõmustab Raplamaa talendikate noorte rohkus, nimelt oli tublisid osavõtjaid palju. Kiiduväärt on kindlasti ka õpetajad ja noored, kes pälvisid tunnustuse.
Noorema vanusegrupi võitjad: I koht pianist Marii Kaselt (õp Edith Siff, Rapla muusikakool), II koht flöödimängija Õnneliis Lumiste (õp Angela Katkosilt ja Karmen Palusoo, Rapla muusikakool), III koht viiuldaja Mete Helend (õp Tekla Tappo, Rapla muusikakool).
Vanema vanuserühma võitjad: I koht viiuldaja Saale Iti Pihlap (õp Tekla Tappo, Rapla
muusikakool), II koht saksofonist Caspar Kiis (õp Hannes Altrov, Märjamaa muusika- ja kunstikool), III koht saksofonist Rednar Moks (õp Jandra Puusepp, Rapla muusikakool). Kontsertmeistri tunnustuse pälvis Lilian Jõesaar.
Konkursi laiem eesmärk on klassikalise muusika õppe populariseerimine Raplamaal. Nagu näha, on see eesmärk juba käega katsutav, kui mitte veel päris reaalsus. Küll aga tuleb hoida väärtuseid, nagu seda on klassikaline muusika, et need väärtused ei ununeks. Konkursil on võimalus kiita just neid inimesi, kes ei lase klassikalisel muusikal hääbuda, need on eelkõige õpetajad ja töökad õpilased.
Kõik konkursi võitjad saavad rahapreemia selleks 2021. aastal loodud Raplamaa Noore Muusiku toetusfondi kaudu.
Toetusfondi saavad teha annetusi ka kõik füüsilised ja juriidilised isikud: MTÜ Rapla Kirikumuusika Festival EE892200221051601091 Swedbank. Selgitus: Noor muusik

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare