8.8 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedKeskerakonna Raplamaa piirkond toetab uue esimehena Tanel Kiike

Keskerakonna Raplamaa piirkond toetab uue esimehena Tanel Kiike

Keskerakonna Raplamaa piirkonna juhatus otsustas Paides toimuval erakorralisel kongressil toetada erakonna esimehe valimisel Tanel Kiike.

Raplamaa piirkonna esimees Andres Kalvik ütles, et erakonna aseesimees Tanel Kiik on end ministrina ja praegu Riigikogu fraktsiooni esimehena tõestanud tasakaaluka ning erinevate osapoolte seisukohti arvestava juhina. “Raplamaa piirkonna juhatus nõustub Taneliga, et Keskerakonna liikmetes pulbitsev energia tuleb suunata ühiste eesmärkide saavutamisse ja erakonna ühtsuse hoidmisse,” lausus Kalvik. “Erakonna esimees peab vajadusel olema valmis täitma valitsusjuhi ülesandeid ning peaministri büroo endise juhataja ja kahekordse ministrina on Tanelil selleks vajalik kogemustepagas olemas. Lisaks on Tanel ääretult suure töövõimega poliitik, kelle tööpäevad algavad varahommikul ja lõpevad tihtipeale järgmise päeva esimestel tundidel.”

Juhatuse liikme kandidaatideks seatakse üles Keskerakonna esimees ja Riigikogu aseesimees Jüri Ratas, Rakvere linnapea Triin Varek, Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski, Jõgeva vallavanem Taavi Aas, Viljandimaa piirkonna esimees ja Riigikogu liige Jaak Aab, Läänemaa piirkonna esimees ja Riigikogu liige Jaanus Karilaid, Põlvamaa piirkonna esimees Ester Tuiksoo, Keskerakonna peasekretär ja Riigikogu liige Andre Hanimägi ning Riigikogu liige Enn Eesmaa.

“Raplamaa piirkonna juhatus peab Keskerakonna arengut silmas pidades väga oluliseks laiapõhjalist kaasatust ning seepärast toetame Taneli meeskonda, kuhu kuuluvad lisaks praegusele esimehele ja endisele peaministrile Jüri Ratasele endised ministrid ja praegused omavalitsustegelased. Keskerakonna juhtimine ei tohi olla pealinnakeskne ja samuti toetame Taneli ettepanekut arvata juhatuse koosseisu lisaks Noortekogu juhile ka Seenioride kogu esimees,” rääkis Kalvik.

Keskerakonna aukohtu esimehe kandidaadiks seab Raplamaa piirkond üles endise Riigikogu liikme ning praeguse Põhja-Pärnumaa abivallavanema ja Pärnumaa piirkonna juhatuse liikme Marko Šorini. Revisjonikomisjoni liikmeks kandideerib Raplamaa piirkonna esimees Andres Kalvik. “Keskerakonna rahaasjad peavad olema läbipaistvad ja seisan selle eest, et parandada eelarvedistsipliini eelkõige juhtivatel kohtadel töötavate poliitikute kohustuste täitmise osas. Toetan Taneli ettepanekut, et valimistel ei saa esinumbrina kandideerida inimene, kellel on erakonna ees rahaline võlgnevus,” märkis Kalvik.

Keskerakonna erakorraline kongress toimub 10. septembril Paides E-Piima spordihallis. Valitakse erakonna esimees, erakonna juhatuse liikmed, revisjonikomisjoni liikmed ning aukohtu esimees. Paidesse on oodata üle 1000 delegaadi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare