17.2 C
Rapla
Neljapäev, 28 sept. 2023
UudisedSinimägedes mälestati 1944. aasta kaitselahingutes hukkunuid

Sinimägedes mälestati 1944. aasta kaitselahingutes hukkunuid

Sinimägede lahingut peetakse veriseimaks Eesti pinnal peetud lahinguks ning tänavu möödus sellest 79 aastat. Laupäeval, 29. juulil toimus Sinimägede memoriaali juures kokkusaamine, mille käigus hoiti elus lahingus langenute mälestust. Osalejaid tuli mitmest Eesti paigast ning silma järgi hinnates võis seal kohal olla veidi üle saja inimese.

Samasuguse formaadi järgi peetav mälestusüritus toimub Sinimägede memoriaali juures igal suvel juulikuu viimasel laupäeval. Igal aastal on seal käinud ka väike bussitäis Rapla kaitseliitlasi ja lihtsalt ajaloohuvilisi, et asetada mälestusmärkidele pärjad ning süüdata küünlad. Nii ka tänavu. Nii näiteks asetas mälestusmärkidele pärja Kaitseliidu Rapla maleva esimene ülem Manivald Kasepõld, kes tegi seda reservohvitseride kogu nimel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused