11.1 C
Rapla
Pühapäev, 1 okt. 2023
SportBalti keti teatejooks tuleb taas

Balti keti teatejooks tuleb taas

Arto Kivisild

18.-20. augustini toimub 32. Balti keti teatejooks, mida korraldab Leedu amatöörjooksjate liit. See on iga-aastane üritus, mis viiakse läbi 1989. aasta Balti keti auks.
Aastal 1991 alustas Leedu kestvusspordiliit Ažuolai ir Liepos jooksude korraldamist “Balti teel” ning alates 1992. a andis selle idee üle loodud Leedu jooksuamatööride organisatsioonile. Rada ise kulgeb Vilniusest Riia kaudu Tallinna ning on umbkaudu 600 km pikk. Jooks kestab kokku kolm päeva ning tavaliselt alustatakse jooksmist Eestis kolmanda päeva varahommikul kell 6. Teatejooks algab Vilniusest 18. augustil kell 10 hommikul.
Eestis on 20 etappi ning iga etapi pikkus on 10 km. Eestis on Pärnumaal 10 etappi, Raplamaal 5 etappi ja Harjumaal 5 etappi. Raplamaal kulgeb jooksu marsruut mööda Pärnu maanteed Märjamaa ja Kohila valla piires. Korraldajad proovivad leida sellega seoses igale etapile jooksjaid, et kutsuda neid liikuma. Eeldatav tempo selles jooksus on 6-7 minutit kilomeetri kohta või isegi aeglasem.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused