14.4 C
Rapla
Reede, 22 sept. 2023
UudisedLauri Hussar: Eesti 200 reitingu langus oli ootuspärane

Lauri Hussar: Eesti 200 reitingu langus oli ootuspärane

Erakonna Eesti 200 saadikud valiti tänavustel valimistel küll Riigikokku, kuid sealt edasi on erakonna reiting järjest langenud.

Nii Riigikogu kui ka Eesti 200 esimees Lauri Hussar sõnas, et reitingu langus pärast valimisi oli tema jaoks ootuspärane. Ta tõi välja, et pärast parlamendi- ning valitsuserakonnaks saamist on ka teiste erakondade reiting samamoodi läinud langusesse.
Eesti 200 pääses märtsis toimunud Riigikogu valimiste järel esmakordselt parlamenti. Toompeal töötab neliteist nende saadikut. Uus oli erakonna jaoks ka see, et esmakordselt ollakse üks partner valitsuses, mida juhib peaminister Kaja Kallas. Valimistel koguti 13,3 protsenti kõikidest häältest, kuid juba juunis oli erakonna toetus langenud 9,2 protsendi peale. Augusti alguses avaldatud reitingute kohaselt toetas Eesti 200-t 7,8 protsenti elanikkonnast. Parlamendierakondadest ollakse selle näitajaga viimasel kohal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused