10.5 C
Rapla
Esmaspäev, 6 mai 2024
UudisedMärjamaa folk tuli särtsuvate saunade ja arvukate kohvikutega

Märjamaa folk tuli särtsuvate saunade ja arvukate kohvikutega

Augustikuu esimene nädalavahetus on Märjamaal kohaliku folgipeo päralt. See kandis järjekorranumbrit 18, paariliseks 26. korda toimunud Märjamaa päevad. Kaks sündmust on omavahel tihedalt läbi põimunud.

Märjamaa folk on varasematel kordadel käsitlenud eri teemasid, näiteks pulmad või põlvkondade side. Seekord astuti ühte jalga Eestis käiva sauna-aastaga. Saunateemaline folk sai reede, 4. augusti õhtul vägeva „leili“ Kivi-Vigala näitetrupi humoorikas etenduses „Naised saunas rääkisid“. Sarnase kavaga astusid nad üles maakonna harrastusteatrite festivalil, aga seekord lisati uusi päevakajalisi detaile.
„Olime enne põhiasjad läbi rääkinud, aga laval veel improviseerisime mõnuga. Publiku vastuvõtt oli väga soe. Pärast arutasime, et see on olnud meie kõige parem kava,“ rääkis trupi liige Heli Lints.
Selleks ajaks oli Märjamaa saun juba kuumaks köetud, nii nagu ka selle õuealale toodud saunad. Siia oli püstitatud kilesaun, mille ehitasid Alar Lõkov ja Artur Kressa. Indrek Masing andis kasutada ovaalse väliskujuga sauna, milles ühe katuse all koos keris ja kümblustünn. Martin Udusalu veeretas kohale oma tünnisauna ja õuel oli veel üks kerisega saun. Kilesaunas viis saunarituaale läbi Kaarel Kukk. Õpetati ka vihtade valmistamist.
„Me ei pidanud arvestust, kui palju inimesi õuesaunades käis, aga saunalisi oli. Palju oli ka niisama uudistajaid. See oli tore kogemus ja nii võiks järgmisel aastal jälle teha,“ rääkis „saunapealik“ Janno Enni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare