5 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedRapla Linna Pea pesti tseremoonia saatel puhtaks

Rapla Linna Pea pesti tseremoonia saatel puhtaks

Rapla Linna Pea pesemine on iga-aastane traditsioon, kus Rapla vallajuhid põlled ette seovad ja Linna Pea läikima löövad. Tänavu tegid vallavanem Gert Villard ja vallavolikogu esimees Kalle Toomet seda Rapla Melu raames laupäeval, 12. augustil. Tseremoonia kestis võrdlemisi lühikest aega – umbes viis minutit ning seda oli tulnud kõikidest laadakülastajatest uudistama umbes viiekümne pealine publik.

Kõnealune skulptuur asub Rapla südalinnas kultuurimaja esisel väljakul. Selle kinkisid omal ajal Rapla linnale kuningriiklaste partei liikmed koos nõudega, et see tuleb igal aastal puhtaks pesta. See ülesanne on laskunud aastate jooksul nii Rapla linnapeadele kui nüüd vallavanematele. Abiks on olnud ka vallavolikogu esimehed. Seekord võtsidki ülesande enda peale Gert Villard ja Kalle Toomet.

Esmalt tegi vallavolikogu esimees Toomet kuju šampooniga vahuseks ning seejärel valas vallavanem Villard selle veega puhtaks. Peale tseremooniat ütles vallavanem, et ta võtab seda kui lõbusat vahepala tõsisele tööle. “Mulle just see meeldib, et meil on pikaajalised traditsioonid. Rahvast tuleb kokku palju ja igapäevaselt neid ei trehva. Siin olles kohtub nii tuttavate kui võõrastega ja selles suhtes on mõnus. Ikka tullakse võetakse nööbist kinni ja öeldakse, et neil on mure parkimiskohtade või hooldekodude pärast. Inimesed ikka tulevad ja tahavad rääkida,” sõnas vallavanem Villard.

Linna Pea pesemine oli väike osa laiemast Rapla Melust, mis kestis laupäeval, 12. augustil terve päeva. Nii näiteks olid terve Tallinna maantee ulatuses üles seatud müügipunktid. Keskväljakul valitses laadameeleolu, üle terve Rapla linna olid üles seatud kodukohvikud ning Kesklinna kooli staadionil oli väljas autode näitus. Rapla melu raames oli tegevust nii palju, et isegi kõige agaram laadakülastaja poleks jõudnud oäris igale poole. Ka Gert Villard ütles, et langetada tuleb valik ning tema hing ihkab kooli juures asuvaid autosid vaatama. “Käin kindlasti peatänava läbi ning siis lähen vaatan Ameerika autod üle,” ütles vallavanem peale Linna Pea pesemist.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
13. aug. 2023 15:18

Ega seebi ja veega mängimine ei aita abituse ja hooletuse vastu mis karjub vastu selle sama pea tagant Aasa tänavalt