11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
TarbijaRetseptidRoheline imesmuuti

Roheline imesmuuti

Ulvi Blande

Smuuti tegemine ei nõua erilisi oskusi ja sealt ka selle joogi populaarsus. Selle retsepti leidis minu laps Tik-Tokis skrollides.
Mõte teha spinatiga smuutit tundus natuke kummaline, teades laste suhtumist spinatisse. Last ajendas smuutit tegema info, et selle joomine aitab vähendada nahaprobleeme. Vistrikud ja akne on ju sageli seotud just toitumisega ja igapäevane smuuti joomine annab nahale vajalikke toitaineid.
Koostisosade ostmisel sai väljakutseks kookosvee hankimine. Õnneks leidus seda Rapla Prismas. Sellest kogusest saime 2 tassitäit.

Vaja läheb: 1 suur peotäis spinatilehti, 3 suurt viilu värsket ananassi, 2 väikest värsket kurki, 1 apelsin, 1/2 sidruni mahl, 1 dl kookosvett, natuke jääd.

Tee nii: lisa kõik koostisosad blenderisse ja purusta ühtlaseks massiks.

Maitse oli üllatavalt hea ja tulemus ilus kihiline. Juues on hea jooki aeg-ajalt segada. Jää lisamine andis maitsele värskust juurde ja muutis selle veel paremaks.
Infoks veel, et smuutisegu saab mitu päeva ette valmis panna. Muidugi peab väheke arvestama ka koostisosade säilivusega. Selleks pane purkidesse valmis erinevad smuutiks vajalikud ained, aga ära lisa vedelikku. Kui tuleb smuutiisu, saad kiirelt purgi külmkapist välja võtta, lisada vedelikku ning smuuti valmis teha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare