3.8 C
Rapla
Esmaspäev, 6 mai 2024
ValladKehtna valdUmbsõlg pani oma 13. hooajale punkti Horvaatias

Umbsõlg pani oma 13. hooajale punkti Horvaatias

Kaidi Kauffeldt

Segarahvatantsurühm Umbsõlg on praeguseks koos tantsinud juba 13 aastat. Selle aja jooksul on välja kujunenud traditsioon, et möödunud hooaeg võetakse kokku paaripäevases tantsulaagris Matsirannas. Käesoleval aastal aga sai tantsuaastale punkt pandud kaugel kaunil Aadria mere rannikul Krki saarel Horvaatias.

Nimelt toimus seal 14.-17. juulini V Adriatic Dance and Music Festival, kus rahvatantsurühm Umbsõlg kogu koosseisuga osales. Festivali jooksul oli kaks kontserti, üks ajaloolises Senj linnas ning teine turistide seas populaarsel Krki saarel. Kava varieerus folgist popini. Oli folkloorirühmi, koore, orkestreid, rahvatantsugruppe ning show-tantsutruppe. Esinejaid oli kokku kümmekonnast riigist. Rõõmsa üllatusena avastasime festivali osalejate seast kodumaakonna naiskoori Paula Märjamaalt. Tervitused neile Märjamaale!
Umbsõlg astus festivalil üles kuue tantsuga. Kavas oli kolm tantsu varasemast repertuaarist, nagu U. Toomi „Kosjatants“, A. Asberi „Kalamees“, V. Rebase „Külavalss“ ning kaks meie jaoks uut tantsu: M. Orava „Kolga karapil“ ja H. Haarde „Padepolka“. Esitasime ka oma juhendaja Helen Reimandi hooajavärsket loomingut, tantsu „Tulge kokku ühtepuhku“, mis sai suure lava esmaesitluse jaanuaris uute tantsude konkursil.
Publiku sooja vastuvõtu kõrval jäävad festivali meenutama ka ekstreemselt kuumad esinemistingimused. Kontsertide ajal oli temperatuur 35 soojakraadi ümber nii hilisõhtul kui ka mere ääres. Kui siia lisada 15 minutit hoogsat liikumist maavillastes eesti rahvariietes, siis saabki tulemus olla ülikuum igas mõttes. Emotsioon, mis meid esinemistel valdas, oli lustlik ja liitev. Selle pinnalt uut hooaega alustada on väga hea.
Kehtna vallavalitsuse abil sai rahvatantsurühm Umbsõlg sõita Horvaatiasse ja festivalil osalemisega väärtustada eesti rahvakultuuri – tutvustada eesti rahvatantsu ning näidata meie ilusaid Raplamaa rahvarõivaid.
Kokkuvõtvalt oli Umbsõle 13. hooaeg muutusterohke ja tegus. Kollektiiviga liitus kolm uut paari ning muude ülesastumiste kõrval osaleti kahel konkursil heade tulemustega. Juba seitse aastat on meie jalgu keerlemas hoidnud juhendaja Helen Reimand.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare