26.1 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
UudisedKülaliigutajad Mulgimaal

Külaliigutajad Mulgimaal

Teele Ojasalu, RAEK-i vabaühenduste konsultant

Raplamaa külaliigutajad ja vabaühenduste liikmed uudistasid 11.-12. augustil Mulgimaad.

Kahe päeva jooksul väisati Alliku talu, Mäe-Koda ja Täpi maja, Mulgi külamuuseumit, Muusa kohvikut, Naatsaku talu, Pitsu koolimaja, Suislepa tuulikut, Tarvastu Käsitöökoda, Tipu Looduskooli, Torupillitalu puhkemaja, Uue-Kariste rahvamaja, Vambola jahimaja ja Vana-Vallamaja talu.
Tutvusime Mulgimaa peremänguga, mis on lõbus ja hariv suvine kogupereseiklus külades, taludes, ettevõtetes ja looduspaikades kihelkond korraga. Reisijuhiks oli meile mängu korraldaja Jaanika Toome. Särasilmsed võõrustajad pajatasid külaliigutamisest ning ettevõtlikkusest.
Mulkide kurikuulus ihnus kõlas vaid naljaviluks, pererahvas oli kõikjal ülevoolavalt lahke. Reisiselle kostitati toekate kõhutäitega ja hingetoiduks hüüdsid erinevad pillid: karmoškad, Teppo lõõts ja torupillgi. Mitmel pool tõdesime, et Eestimaa on väike – näiteks Uue-Karistega jagame ju Ado Tuugat, kelle koostatud kodulookogumiku saime tabavalt lausa kingiks.
Seltskonnas olid ärksad kodanikud Hagudist, Iirast, Kabalast, Kaereperest, Kaiust, Kehtnast, Lipalt, Palukülast, Röast, Salutaguselt, Valtu-Nurmest, Varbolast ja Vastjalt. Vabaühendustena olid esindatud lõviosas külaseltsid, aga ka Paluküla Klubi ning Rapla Käsitöö- ja Kunstiselts.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare