17.2 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
ValladRapla valdRapla Linna Pea pesti puhtaks Rapla Melu saatel

Rapla Linna Pea pesti puhtaks Rapla Melu saatel

Linna Pea pesemine on iga-aastane traditsioon, kus Rapla vallajuhid põlle ette seovad ja Linna Pea läikima löövad. Tänavu tegid vallavanem Gert Villard ja vallavolikogu esimees Kalle Toomet seda Rapla Melu ajal laupäeval, 12. augustil. Tseremoonia kestis võrdlemisi lühikest aega – umbes viis minutit ning seda tuli uudistama ligikaudu viiskümmend silmapaari.

Kõnealune skulptuur asub Rap­la südalinnas kultuurikeskuse ees. Kuju kinkisid omal ajal Rapla linnale kuningriiklaste partei liikmed koos nõudega, et see igal aastal puhtaks pestaks. Varem Rap­la linnapeade ülesanne on langenud aastate jooksul vallavanematele. Abiks on olnud ka vallavolikogu esimehed. Seekord võtsidki ülesande enda peale Gert Villard ja Kalle Toomet ühiselt.
Kui läheneda sellele protsessile loominguliselt, võib seda pidada pattude lunastamise rituaaliks. Kõik möödalaskmised ja ebaõnnestumised, mis on vallajuhtide hingele aastaga kogunenud, saab avalikult maha pesta. Eks termin “peapesu” viitab ka karistada saamisele mingi negatiivse teo eest. Esmalt tegi vallavolikogu esimees Toomet kuju šampooniga vahuseks ning seejärel loputas vallavanem Villard selle veega puhtaks. Pärast tseremooniat ütles vallavanem, et ta võtab seda kui lõbusat vahepala tõsisele tööle.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare