15 C
Rapla
Neljapäev, 21 sept. 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Kadunud poja kojutulek

KUKITEMUKI: Kadunud poja kojutulek

Konstantin Kuningas

Tänavuse “Särina” kunstiprogrammis on esindatud näitus Alvar Reisnerilt, kelle maale müüakse praegu NOBA-s ligi 3000 euroga.

“Raplasse tulen arvatavasti oma linnavaadetega. Enamasti köidab mind 1970.-1980. aastate arhitektuur. Samuti olen maalinud nii­nimetatud magalaid nagu Lasnamäe, Mustamäe jne,” räägib Reisner. Kunst tekib võitluses miljöö vastu.
Majad on teda tõmmanud varemgi. Näituse “Maja täis unistusi” kandvaks ideeks oli unistuste koondumine ühte füüsilisse ühikusse, majja. Uus või vana, linnas või maal – maja on inimese omand, paik, kus saab puhata ja unistada. Majadega käib kaasas ka kolimine kui inventuur ja liikumine, ruumi mõõtmed, valgus ja esemed valguses. Mida võtta kaasa, mida mitte? Näituse massiivsed ja värviküllased maalid püüdsid ühendada unistused ja tegelikkuse, õnnestumise ja leppimise, eksterjööri ja interjööri.
Kindlasti leidub “Särina” näituse ühel maalidest Rapla KEK-i haldus­hoone, kus Reisner käis alates 2. klassist korvpallitreeningutel ja samu­ti klassi showgrupiga võistlustantsu vaheaegu sisustamas. Tema esime­ne näitus “Nihked” (2004) toimus Raplas.
Reisneri puhul on räägitud müstilisest maalipäevikust. Tegelikult ta seda otseselt ei pea ja kõik tööd on nähtavad tema küljel Facebookis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused