24.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 juuli 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Singer Vinger: mida avaramaks muutub kultuurimaastik, seda väiksemaks jääb ühisosa

KUKITEMUKI: Singer Vinger: mida avaramaks muutub kultuurimaastik, seda väiksemaks jääb ühisosa

Konstantin Kuningas

Mihkel Raua raamat “Musta pori näkku” lisas Singer Vingeri karjäärile kahtlemata aastaid. 2019. aastal riigilt stsenaariumiks toetust saanud ja nüüd lõpuks töösse läinud samanimelisest filmist tõotab kujuneda suurejooneline meelelahutus isegi siis, kui seal ei mängi Lauri Pedaja.

Avo Ulvik räägib noorele Rauale selles raamatus, mis on tema jaoks absoluutselt parim situatsioon: “Istud bussi tagaistmel ja väljas on umbes nii 30 kraadi kuuma. Kell on parimal juhul 1 pärastlõunal ja sa sõidad mööda kitsukest kõrvalteed läbi Võrumaa kuppelmaastiku. Sinu kõrval istub mõni väga hea sõber. Kas või Rollo. Ja siis sa jood temaga päikese käes kergelt soojaks läinud Vana Tallinnat, Võrumaa selge veega järved peegeldamas valguskiiri vastu bussiakent, nii et ühel hetkel ei jää sul muud üle kui päikeseprillid ette panna.”
Asendame Võrumaa Raplaga ja üks väga hea esinemine võib Singer Vingeril tulla 15.-16. septembrini toimuval festivalil “Särin”. Otsekui jaapanlaste iidse tehnikaga yakisugi’ga töödeldud, ei võta neid vesi ega tuli. Peaaegu pensionil, energia aga nagu keskkoolis. Ära ei lähe. Lisame äsja festivalil “Sume” musitseerinud seltskonna Rita Ray, Eik koos Maris Pihlapiga, Meelik, Tiks ja tekib vahva rändfestivali Lollapalooza meeleolu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare