15.7 C
Rapla
Neljapäev, 28 sept. 2023
UudisedKärus avati uus keskväljak

Kärus avati uus keskväljak

Siim Jõgis

Käru alevikus tähistati tänavu 20. augustit eriti suurejooneliselt, sest sel päeval avati uus keskväljak, millest kohalikud on unistanud aastaid. Uuele keskväljakule paigaldati muuhulgas ka metallist käru monument.

20. augustil, Eesti taasiseseisvumispühal on juba 18 korda tähistatud Käru järve päeva. Alevik oli kenasti ehitud sinimustvalgete lippudega ja kell 16 alustati Käru keskväljaku avamise pidustustega. Projekt kandis nime “Pätipargist prillikiviks”, sest Käru kaupluse vastas asuvat platsi nimetasid kohalikud isekeskis pätipargiks. Nüüd, kui see on korda tehtud, ütles Käru kogukonna eestvedaja Heili Burmeister, et kui ta 19. augusti õhtul peagi avatavalt keskväljakult läbi kõndis, säras see tulede valgel tõepoolest nagu prillikivi.
Keskväljaku avamine läks kohalikele korda. Silma järgi hinnates oli kohal julgelt üle saja inimese, nende seas nii praeguseid kui ka endisi Käru elanikke ning samuti külalisi. Avamispidustused lõppesid kohaliku tantsugrupi Naksakad esinemisega ning tantsima kutsuti ka pealtvaatajaid. Julgeid leidus päris palju.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused